Hobby Ηλεία

Νεκτάριος Λιάβας: Τεράστια αγάπη για τον υδάτινο κόσμο!

Ακούστε το άρθρο

Γεννημένος στον Πύργο αρχές του ’70, ο Νεκτάριος Λιάβας τελείωσε τα μαθητικά του χρόνια στο 2ο Λύκειο Πύργου. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη σε μουσική και ραδιόφωνο, ασχολήθηκε επαγγελματικά κάνοντας εκπομπές αρκετά χρόνια στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πύργου.

Στη συνέχεια, σπούδασε λογιστικά σε ιδιωτική σχολή και δεν άργησε να εργαστεί σε λογιστικό γραφείο, μέχρι τη δραστηριοποίησή του στη λιανική πώληση με καταστήματα στον Πύργο. Παρ’ όλα αυτά, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του από παιδί παρέμεινε η θάλασσα, με τη μικρή απόσταση απ’ αυτήν να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Έχοντας διαβάσει διάφορα βιβλία για τον υποβρύχιο κόσμο, η αγάπη του και η περιέργεια μεγάλωσαν.

Η μη ύπαρξη σχολής κατάδυσης στην Ηλεία σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, τον οδήγησαν να ασχοληθεί με μαθήματα καταδύσεων το 2002. Από Νοέμβριο του 2011 αποτελεί ενεργό μέλος της ΜΚΟ Υδροναύτες, ενώ από Ιανουάριο του 2012 έως αυτόν του 2014 διετέλεσε πρόεδρος του παραρτήματος της οργάνωσης στην Ηλεία.

Στη διάρκεια της θητείας του δημιουργήθηκαν προγράμματα που βοήθησαν να μαθευτεί η αυτόνομη κατάδυση και να αποκτηθεί περιβαλλοντική συνείδηση για το θαλάσσιο κόσμο από τους κατοίκους του Νομού.

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του όμως εμπόδιζαν στη δημιουργία σχολής κατάδυσης, που τελικά πραγματοποιήθηκε το 2013 με το Ileia Dive Center να γίνεται πραγματικότητα. Μέσω αυτής εστιάζει στη διαδικασία ανάπτυξης δεξιοτήτων και γνώσεων στη χρήση εξοπλισμού και τεχνικών καταδύσεων.

Παρέχει δεξιότητες σε αυτόνομη κατάδυση, ελεύθερη, για κολύμβηση και γυμναστική εντός θάλασσας, ενώ προσφέρει γνώσεις πρώτων βοηθειών και βοηθάει σε μελέτες και άλλες υπηρεσίες.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΊΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ:

Όλη η επικαιρότητα