Υγεία

Νέο αυτοκόλλητο κατά του Αλτσχάιμερ!

Ακούστε το άρθρο

Το νέο επαναστατικό αυτοκόλλητο ριβαστιγμίνης που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στη ελληνική αγορά, δίνει νέα ελπίδα στους ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ αφού είναι ικανό να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου έως και έξι μήνες.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ Μάγδα Τσολάκη, το patch ριβαστιγμίνης των 13,3 mg είναι πιο αποτελεσματικό από το προηγούμενο patch ριβαστιγμίνης (των 9,5), λόγω της μεγαλύτερης δοσολογίας που περιέχει, ενώ είναι αρκετά βελτιωμένο και προστατεύοντας τον ασθενή από ανεπιθύμητες παρενέργειες, διατηρώντας τον παράλληλα σε καλή νοητική και λειτουργική κατάσταση.

Παράλληλα η κ Τσολάκη αποκάλυψε ένα επιπλέον πλεονέκτημα του νέου αυτκόλλητου: με τη χορήγησή του, μειώνεται η δόση των αντιψυχωσικών φαρμάκων τα οποία λαμβάνουν, παράλληλα, οι ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα ακόμη με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ, το αυτοκόλλητο ριβαστιγμίνης παρέχει μεγαλύτερη ευκολία στη χορήγηση και την τήρηση του προγράμματος των ασθενών, ενώ τους κάνει περισσότερο αυτόνομους και τους δίνει τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετούνται σε μεγάλο βαθμό.

πηγη:iefimerida.gr

ο ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο Okra, με την πρόταση «One Step Beyond», αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό Rethink Athens για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, που οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση, πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσία του πρ

– See more at: http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=35396#sthash.rH47CU7W.dpuf

Όλη η επικαιρότητα