Ηλεία

Νέο γρήγορο internet για Πύργο – Κατάκολο -Αγ.Ανδρέα – Αλφειούσα

Συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή του ΟΤΕ (για ολόκληρη την Ηλεία), Μιχάλη Δικαιάκο, είχε χθες στο Λάτσειο, ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής (φωτο). Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόοδος (αλλά και η συνέχεια), του έργου της δημιουργίας δικτύου οπτικών ινών  που θα προσφέρει γρηγορότερο ίντερνετ στην πόλη του Πύργου και άλλες περιοχές του Δήμου.

Λιατσής: «Το έργο είναι τεράστιο!»

Μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής δήλωσε πως: «Το έργο αφορά πολύ κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους επιχειρηματίες και επιστήμονες της πόλης μας. Εξήντα χιλιόμετρα οπτικών ινών τοποθετήθηκαν στον Δήμο μας. Έξι χιλιόμετρα μικρό – τάφροι άνοιξαν και συζητήσαμε με τον κ. Δικαιάκο ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διαδικασία επούλωσης τους γιατί στην προσπάθεια τους να τελειώσουν το έργο μέσα σε συμβατικές προθεσμίες, έχουν γίνει και μικρό-λάθη, τα οποία έχουν επισημανθεί και από του πολίτες και από τους υπαλλήλους και τεχνικούς του Δήμου. Διαπίστωσα ότι υπάρχει μια πάρα πολύ καλή διάθεση να βρουν λύση. Αυτό όμως δεν αναίρει το γεγονός ότι οι 74 καμπίνες που στήθηκαν σε διάφορα σημεία του Πύργου, οι οποίες ομολογώ ότι δεν αλλοιώνουν την αισθητική της πόλης και  τα 60 χλμ. των οπτικών ινών και η τόση δουλειά που έγινε, δεν έχει φέρει αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι τεράστιο! Δεν φαίνεται από την μια μέρα στην άλλη αλλά ανεβάζει την ποιότητα της επικοινωνίας πάρα πολύ. Σε επίπεδο ανταγωνισμού, λέμε ότι η πόλη μας έχει ξεφύγει κατά πολύ σε σχέση με άλλες πόλεις στον τομέα αυτό. Κουβεντιάσαμε με τον κ. Δικαιάκο και τις νέες προοπτικές που έχουμε και τον παρακάλεσα να βρούμε τρόπους, ούτως ώστε να καλύψουμε και την περιοχή του Κατακόλου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Βαρουξής πιστεύω  ότι με τον δικό του τρόπο θα εκφράσει την χαρά του γιατί πασχίζει και αυτός στο λιμάνι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις εκείνες που δημιουργήθηκαν στον Πύργο. Θα πάνε όλα καλά.  Το Κατάκολο της υποδοχής των  εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών αλλά και την περιοχή του Αγίου Ανδρέα που υποδέχεται το καλοκαίρι πάρα πολλούς τουρίστες επίσης και όλοι γνωρίζουν ότι υστερεί παντελώς επικοινωνίας μέσω ίντερνετ. Αυτό θα δημιουργήσει ακόμα μια μικρό – ανωμαλία στην πόλη γιατί θα πρέπει να σκάψουμε γύρω στα 400 μέτρα ακόμη και πιστεύω ότι είναι ένα έργο το οποίο θα εκτελεστεί γρήγορα. Τις επόμενες μέρες σε συνεννόηση με την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών, Σοφία Γούργουρα, την αρμόδια μηχανικό κα Καραμαλίκη,  θα μιλήσουμε για την λογική που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον ΟΤΕ και στον Δήμο μας. Θα παρίσταμαι πάντα εγώ, διότι μικρό – προβλήματα που παρουσιάζονται πρέπει να λύνονται αυτομάτως. Επαναλαμβάνω ότι το έργο είναι τεράστιο και αποτιμάται από του ειδικούς, ως μοναδικό και καμαρώνουμε που γρήγορα επικοινωνήσαμε σε όλα τα επίπεδα και πραγματοποιήθηκε άμεσα. Για αυτό εγώ προσωπικά, ως δήμαρχος της πόλης για λογαριασμό όλων των δημοτών μου και κυρίως των νέων ανθρώπων, σας ευχαριστώ».

Δικαιάκος: «Ταχύτητες έως 100 Mbps»

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής του ΟΤΕ κ. Δικαιάκος είπε ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την πολύτιμη βοήθεια του. Πιστεύω ότι χωρίς την δική του βοήθεια, το έργο θα είχε δυσκολευτεί πάρα πολύ να γίνει. Μιλάμε για ένα έργο με τοποθέτηση 74 καμπίνων, οπότε έχουμε 74 κόμβους που δίνουν στους πολίτες του Πύργου ταχύτητες έως 100 Mbps. Παράλληλα  έρχεται τώρα το νέο έργο που αφορά, 14 νέες καμπίνες στον Δήμο του Πύργου με την μικρότερη δυνατή ώθηση μιας και οι υποδομές έχουν ήδη μπει. 6 καμπίνες θα καλύψουν όλο το Κατάκολο, μαζί και τον Άγιο Ανδρέα και επιπλέον, 2 καμπίνες στην Αλφειούσα, που αυτή την στιγμή έχει σχεδόν μηδενικό Internet, οπότε θα διαθέτουν και οι εκεί συνδρομητές μας ταχύτητες έως 100 Μbps. Το νέο έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο – Μάρτη του 2018 και αναμένεται να τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018».

 

Όλη η επικαιρότητα