Χωρίς κατηγορία

Νέο… ιερό σκάνδαλο συγκλονίζει το Βατικανό

skandalo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νέο σκάνδαλο συγκλονίζει το Βατικανό, καθώς ο Ιταλός ιερέας και πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Δερματοπάθειας της Αδελφότητας της Aμωμου Συλλήψεως (IDI) Φράνκο Ντεκαμινάντα κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων και φορολογική απάτη που οδήγησε τελικά το νοσοκομείο στην πτώχευση.

Υπάρχουν φήμες ότι στο σκάνδαλο εμπλέκεται και το νούμερο δύο του Βατικανού Καρδινάλιος Ταρσίσιο Μπερτόνε. Στη φωτογραφία με τον επίτιμο πάπα Βενέδικτο

Σύμφωνα με τα όσα του καταλογίζονται, ο πατέρας Φράνκο Ντεκαμινάντα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής του νοσοκομείου από το 2004 μέχρι το 2011, υπεξαίρεσε 4 εκατομμύρια ευρώ για ίδιον όφελος, ενώ εάν αποδειχθούν όλες οι κομπίνες που υποτίθεται ότι συμμετείχε, το ποσό ίσως φτάσει ακόμα και στα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος της ιταλικής αστυνομίας, κατασχέθηκε επίσης μια βίλα στη Τοσκάνη που είχε φτιάξει με τα χρήματα αυτά ο ιερέας, ενώ οι κινήσεις του αυτές ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη διόγκωση του χρέους του νοσοκομείου, το οποίο έφτασε τα 600 εκατομμύρια ευρώ!

Θύματα της λατρείας του πατέρα Ντεκαμινάντα για το χρήμα είναι οι περίπου 1.500 εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι και σαν μέσο πίεσης έχουν καταλάβει τα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου.

Με το θέμα του IDI ασχολήθηκε ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ τις τελευταίες ημέρες της θητείας του ως Πάπα, ο οποίος και τοποθέτησε έναν αντιπρόσωπο για να αναλάβει να ελέγξει και να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του ιδρύματος.

Αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί, υπάρχουν φήμες ότι στο εν λόγω σκάνδαλο εμπλέκεται το νούμερο δύο του Βατικανού καρδινάλιος Ταρσίσιο Μπερτόνε. Μετά τη σύλληψή του ο Ντεκαμινάντα τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τη δίκη του, ενώ συνελήφθησαν και άλλα δύο άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

πηγή:ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα