Ηλεία

Το νέο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Λεχαινών

Ακούστε το άρθρο

Τα 14 παιδάκια που σήμερα φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο Λεχαινών σε λίγες μέρες θα αποχαιρετήσουν τον παλιό τους σχολείο και από το νέο έτος θα μεταστεγάζονται στο νέο τους κτίριο.

Από το 2004 το Ειδικό Σχολείο βρίσκεται σε προκάτ αίθουσες στον αύλειο χώρο του 2ου δημοτικού Σχολείου Λεχαινών. Στις εγκαταστάσεις αυτές εξακολουθεί να λειτουργεί ως σήμερα, δεκατρία χρόνια μετά, καλύπτοντας την περιφέρεια των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Στο συγκεκριμένο Ειδικό Σχολείο φοιτούν την τρέχουσα σχολική περίοδο δεκατέσσερα (14) παιδιά τα οποία παρουσιάζουν διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, νευρολογικά και κινητικά προβλήματα, προβλήματα λόγου αλλά και δυσκολίες συναισθηματικού και κοινωνικού τύπου.

Ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου κ. Χρήστος Μυλωνάκης με έγγραφά του που προ καιρού είχε αποστείλει προς το δήμο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας υπογράμμιζε μεταξύ άλλων ότι «οι κτιριακές εγκαταστάσεις πέραν του ότι είναι εντελώς ανεπαρκείς για τις ανάγκες των μαθητών, έχουν καταστεί και ακατάλληλες με το πέρασμα τόσων ετών, παρουσιάζοντας εμφανή σημάδια φθοράς» και ζητούσε την μεταστέγαση του σχολείου στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών.

Τελικά το 3 θέσιο Ειδικό Σχολείο Λεχαινών, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ το 2018 θα λειτουργήσει σε κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών. «¨Ηδη οι υπηρεσίες του δήμου έχουν φροντίσει να κατασκευαστεί ράμπα, γκρεμίσαμε τμήμα της περίφραξης και κατασκευάζουμε άλλη είσοδο ενώ διαμορφώνεται κατάλληλα και ο περιβάλλον χώρος ώστε όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών στο νέο σχολείο από τις αρχές του 2018»

Όλη η επικαιρότητα