Categories: Καιρός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και βροχές από το βράδυ της Τρίτης

Share

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo αναμένονται νέες χιονοπτώσεις και βροχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, αναμένεται να εξασθενήσουν πρόσκαιρα κατά τις μεσημβρινές ώρες και να διατηρηθούν κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται στα πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Από τις απογευματινές ώρες σήμερα τα φαινόμενα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία αναμένεται να ενταθούν εκ νέου και οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στο εσωτερικό της Ηπείρου και έως και σε πεδινά τμήματα κυρίως της Δυτικής Θεσσαλίας.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).