Ελλάδα

Νέο “όχι” για Ηριάννα και Περικλή. Παραμένουν στη φυλακή

Ακούστε το άρθρο

Ο εισαγγελέας ζήτησε νωρίτερα να παραμείνουν και οι δύο στη φυλακή, υποστηρίζοντας πως ουδέν νεότερο στοιχείο υπήρξε σε σχέση με τις προηγούμενες αιτήσεις τους

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής της ποινής για την Ηριάννα και τον Περικλή. Το δικαστήριο  έκρινε, ότι πρέπει και οι δύο να παραμένουν στη φυλακή.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών είχε ζητήσει τόσο η Ηριάννα όσο και ο Περικλής να παραμείνουν στη φυλακή.

Κατά την πρότασή του για την Ηριάννα ο εισαγγελέας ανέφερε πως “δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή”.

“Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη.  Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον” είπε ο εισαγγελέας για την 29χρονη Ηριάννα και πρόσθεσε πως η νέας αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων: “Είναι προϋπόθεση αυτό αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως”.

Όσο για την τοποθέτηση της Ηριάννας ότι είναι αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε: “Ούτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση”.

Επίσης, την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Περικλή Μπ. εισηγήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ο εισαγγελέας της έδρας.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως από την αποδεικτική διαδικασία δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί η κρίση του από την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου, τον περασμένο Ιουλίο. “Κι τούτο γιατί μέχρι σήμερα δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του” ανέφερε ο Γ. Γεράκης, και πρόσθεσε για την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση “ΣΠΦ”: “πρόκειται για μια επιλογή, η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητά. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αναιρεθεί ούτε μπορούν να ερευνηθούν τα δικαστικά γενόμενα στην παρούσα φάση”.

Κατά την εισαγγελική πρόταση, έγινε αναφορά και στην κατάθεση του Δημοσθένη Μπούρου. “Ως ειδικός πνευμονολόγος ανέφερε μερικά περιστατικά αλλά δεν έχει εξετάσει πρόσφατα τον αιτούντα” είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελικό “όχι” για Ηριάννα και Περικλή

Όλη η επικαιρότητα