Κόσμος

Νέο «όργιο» φημών για την υγεία του Σουμάχερ

schumacher.jpg

Ο Γερμανός πρωταθλητής της Formula 1 Μίχαελ Σουμάχερ «εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία αφύπνισης» στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στα τέλη Δεκεμβρίου κάνοντας σκι, ανακοίνωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπός του.

«Ο Μίχαελ εξακολουθεί να βρίσκεται στη διαδικασία αφύπνισης. Η κατάσταση παραμένει ίδια. Οποιαδήποτε ιατρική πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ιατρική ομάδα ή από τους μάνατζερ του Μίχαελ θα πρέπει να θεωρείται ότι δεν ισχύει», δήλωσε η Σαμπίνε Κεμ σε μια σύντομη ανακοίνωσή της.

Η εκπρόσωπος του πρωταθλητή απαντούσε σε ένα άρθρο της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport, στην οποία αναφέρεται ότι ο Σουμάχερ «αναπνέει αυτόνομα» χωρίς μηχανική υποστήριξη και ότι «ακούει τις φωνές των οικείων του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της, τον Σουμάχερ επισκέπτεται συχνά ο Ζαν Τοντ, πρόεδρος της FIA, ο οποίος του «μιλά στα αγγλικά, όπως τον παλιό καιρό στην Scuderia Ferrari».

Η σύζυγός του Κορίνα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του και «του ψιθυρίζει τρυφερά στο αφτί». Τα παιδιά του, Τζίνα Μαρία και Μικ, «έχουν επιστέψει στο σχολείο, αλλά επισκέπτονται τον πατέρα τους όσο πιο συχνά γίνεται».

Οι γιατροί που παρακολουθούν τον Σουμάχερ, 45 ετών, στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ άρχισαν να μειώνουν το αναισθητικό που του χορηγούν στα τέλη Ιανουαρίου ξεκινώντας έτσι τη διαδικασία αφύπνισής του από το τεχνητό κώμα στο οποίο είχε βυθιστεί μετά το ατύχημά του στις 29 Δεκεμβρίου.

«Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αφύπνισης ενδέχεται να διαρκέσει πολύ», είχε σημειώσει η Κεμ στα μέσα Φεβρουαρίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Όλη η επικαιρότητα