Hobby

Νέο προκλητικό σκίτσο του Charlie Hebdo που διχάζει

ebdo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μία εβδομάδα μετά την επέτειο ενός χρόνου από τις επιθέσεις στο γαλλικό σατιρικό έντυπο, ένα νέο σκίτσο προκαλεί έντονη διαμάχη στο διαδίκτυο.

Η Hebdo δημοσιεύει ένα σκίτσο με το άψυχο κορμί του Αϊλάν, του παιδιού που με το θάνατό του συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, το δείχνει να μεγαλώνει και απαντώντας στο ερώτημα που θέτει «τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν όταν μεγάλωνε;» τονίζει ότι «θα χούφτωνε κώλους στη Γερμανία».

Το συγκεκριμένο σκίτσο έχει δεχθεί εκατοντάδες σχόλια κυρίως στο twitter με πολλούς χρήστες να καταδικάζουν το γαλλικό έντυπο και πολλούς επίσης, να θεωρούν ότι πρόκειται για ρατσιστικό σχόλιο.

Όμως, το σκίτσο έρχεται λίγες μέρες μετά τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές διαδηλώσεις στη Γερμανία που διοργάνωσαν ακροδεξιές οργανώσεις και τα επεισόδια με επιθέσεις και σε καταστήματα μεταναστών.

Το έντονο αντιρατσιστικό μένος των Γερμανών προκλήθηκε από τις σεξουαλικές επιθέσεις στη Γερμανία κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της πρωτοχρονιάς, όπου κατηγορήθηκαν πρόσφυγες.

Το αποτέλεσμα ήταν να φουντώσει το ξενοφοβικό μίσος στην Ευρώπη και να υπάρχει μία ρητορική ότι οι μουσουλμάνοι και οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική είναι βιαστές.

Σε αυτό το πλαίσιο κάποιοι υποστηρίζουν ότι το σκίτσο της Charlie Hebdo κάνει το αυτονόητο με το γνωστό «μαύρο χιούμορ», θέλει να δείξει ότι κανείς δεν είναι εγκληματίας εξαιτίας της καταγωγής ή του θρησκεύματός του.

Πηγή: Independent

Όλη η επικαιρότητα