Βιβλίο

Νέο βιβλίο «θέλει» τον Χριστό παντρεμένο με τη Μαγδαληνή!

xristos3.jpg

«Το Χαμένο Ευαγγέλιο» είναι ένα βιβλίο που συνέγραψαν από κοινού ο καθηγητής θεολογίας Barrie Wilson και η συγγραφέας-ιστορικός Simcha Jacobovici.

Οι δυο τους βασίζουν τις διατυπώσεις τους σε χειρόγραφα 1.450 ετών, που βρήκαν στη Βρετανική βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ο Ιησούς παντρεύτηκε τη Μαρία Μαγδαληνή και έκαναν δύο παιδιά, δεκατρία χρόνια πριν από τη σταύρωσή του, μέχρι την οποία μεσολάβησε και μια απόπειρα δολοφονίας της Μαγδαληνής.

Οι συγγραφείς μετέφραζαν επί σειρά μηνών το αρχικό κείμενο και αναφέρουν ότι η «αυθεντική» Παρθένος Μαρία, είναι εν τέλει η Μαγδαληνή και όχι η μητέρα του Χριστού όπως ξέρουμε σήμερα.

Τα χειρόγραφα που επικαλούνται, είναι γραμμένα σε συριακή διάλεκτο και βρίσκονταν στην βιβλιοθήκη για 170 χρόνια. Ουδείς γνωρίζει γιατί δεν είχαν μεταφραστεί. Η συριακή είναι μία διάλεκτος της μέσης αραμαϊκής που ομιλείτο ευρέως στην Ανατολική Αραβία και εμφανίστηκε τον πρώτο αιώνα μ.Χ.

Ο Wilson και η Jacobovici διατείνονται ωστόσο ότι είναι πέρα για πέρα αυθεντικά.

Το μόνο στοιχείο που σήμερα επιβεβαιώνεται για την Μαγδαληνή, είναι η καταγωγή της από την μικρή πόλη Μαγδάλα, που υπάρχει ως και σήμερα έξω από την Ιερουσαλήμ.

Στην ιστορία έχει μείνει ως εκδιδόμενη γυναίκα, ενώ ο Καζαντζάκης στο βιβλίο του “Ο τελευταίος πειρασμός” του 1953, αναφέρεται σε αυτήν ως γυναίκα του Ιησού. Το ίδιο συμβαίνει και στο βιβλίο «κώδικας Ντα Βίντσι».

Το βιβλίο αναφέρεται στη θεωρία που χρησιμοποίησε και η μετέπειτα ταινία, ότι οι Μεροβιγιανοί Γάλλοι βασιλείς είχαν καταγωγή από τον Χριστό.

Η Εκκλησία της Αγγλίας απάντησε ότι το έργο έχει πράγματι περισσότερα κοινά με το βιβλίο του Νταν Μπράουν και δεν θυμίζει κείμενο των τεσσάρων ευαγγελιστών.

Η Μαγδαληνή απεικονίζεται από την Εκκλησία ως το ιδανικό της μετάνοιας επειδή φέρεται να είχε πλύνει με τα δάκρυά της τα πόδια του Ιησού.

Πηγή: Dailymail

Όλη η επικαιρότητα