Ελλάδα

Νέο βούλευµα για τον ντράµερ: Προσέγγιζε τους γονείς για ν’ ασελγεί στα παιδιά

Σε νέα δίκη παραπέµπεται ο 69χρονος µουσικός Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος µε πρόσχηµα το παιχνίδι στη θάλασσα προσέγγισε τέσσερα κορίτσια σε κάµπινγκ της Ηλείας και τους επιτέθηκε σεξουαλικά - Είναι ήδη καταδικασµένος σε 12χρονη κάθειρξη για µία ακόµη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 6χρονου κοριτσιού
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα δίκη για βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν «γενετήσιες πράξεις με ανήλικους» παραπέμπεται ο προφυλακισμένος πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υιοθετώντας στο ακέραιο τη σχετική εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε.

Ο 69χρονος μουσικός Γιώργος Γιαννόπουλος, που ήδη έχει καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη πρωτοδίκως για άλλη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης (από τα 6 έως τα 8 έτη της), καλείται τώρα να αντιμετωπίσει το νέο «κατηγορώ» των δικαστών, όπως αυτό αποτυπώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα. 

Ο ίδιος μπορεί μετά την πρώτη καταδίκη του για την υπόθεση ασέλγειας να μην οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς τότε το πρωτόδικο δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστολή μέχρι την έφεση επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους, τώρα, όμως, βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στο σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης της Τρίπολης για αυτή τη νέα βαριά δικογραφία που περιλαμβάνει ικανά, κατά τους δικαστές, στοιχεία να τον οδηγήσουν σε μία ακόμη δίκη.

Η νέα αυτή παραπομπή του στο εδώλιο μικτού ορκωτού δικαστηρίου επίκειται, ενώ τον Σεπτέμβριο συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη του για την πρώτη υπόθεση ασέλγειας, για την οποία είχε καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη χωρίς ωστόσο να βρίσκεται στη φυλακή. Το βούλευμα είναι κυριολεκτικά κόλαφος για τον κατηγορούμενο.

Ο 69χρονος αρνείται στο σύνολό τους τις σε βάρος του κατηγορίες, αλλά αυτές θα κριθούν πλέον από δικαστές και ενόρκους συνδυαστικά με την απολογία του και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα προσκομιστούν κατά την αποδεικτική διαδικασία. Οπως, ωστόσο, δέχονται οι δικαστές, ο μουσικός ασέλγησε σε τέσσερα ανήλικα κορίτσια σε κάμπινγκ του Νομού Ηλείας όπου παραθέριζε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2015, χτίζοντας πρώτα σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γονείς τους! «Περιγράφεται ως ένας άνθρωπος κοινωνικός, ευχάριστος, με αγάπη στα παιδιά, την οποία εξέφραζε παίζοντας πολλές ώρες μαζί τους παιχνίδια στη θάλασσα, αλλά και έξω, όπως ρακέτες, παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή παρακολούθηση ταινιών στη σκηνή του. 

Οι επαφές του με τα παιδιά, που ήταν κυρίως κορίτσια, ήταν δημόσιες και είχαν την έγκριση των γονιών τους, λόγω ακριβώς της σχέσης εμπιστοσύνης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους. Πλην, όμως, όπως τελικά προέκυψε, ο λόγος που ο κατηγορούμενος επεδίωκε να βρίσκεται κοντά σε ανήλικα κορίτσια δεν ήταν τα συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας και προστατευτικότητας που μπορεί να τρέφει ένας ενήλικος για τα παιδιά, αλλά, αντιθέτως, στόχος του ήταν να δημιουργήσει τις ευκαιρίες εκείνες που θα του επέτρεπαν να ενεργεί σε βάρος τους πράξεις που διήγειραν και ικανοποιούσαν τη γενετήσια ορμή και επιθυμία του, δίχως να γίνεται αντιληπτός ή να κινεί υποψίες. Ολα αυτά ήρθαν στο φως όταν τα θύματά του έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης ότι σε βάρος του έχει ήδη κινηθεί ποινική διαδικασία για σεξουαλική κακοποίηση έτερης ανήλικης», αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας και οι δικαστές που υπέγραψαν το παραπεμπτικό βούλευμα, το οποίο εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. 

Οι τέσσερις περιπτώσεις

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετώντας στο ακέραιο την εισαγγελική πρόταση αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του κατηγορουμένου ενώπιον μεικτού ορκωτού δικαστηρίου, «προκειμένου να δικαστεί ως υπαίτιος του ότι ενέργησε άπαξ και κατ’ εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις με περισσότερους ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη και τους οποίους του είχαν εμπιστευτεί προσωρινά, για να επιβλέπει και να φυλάσσει οι γονείς τους». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα, σε κάμπινγκ του Νομού Ηλείας ο γνωστός μουσικός τον Αύγουστο του 2007 προσέγγισε ανήλικη (γεννηθείσα το 1996) και με αφορμή «παιχνίδια στη θάλασσα, την έβαλε να καθίσει στους ώμους του, για να κάνει βουτιά». Στη συνέχεια, όμως, «της έπιασε τα οπίσθια δήθεν για να ισορροπήσει και εντέχνως πέρασε τα δάχτυλά του μέσα από το μαγιό της, χαϊδεύοντάς της τα γεννητικά της όργανα». Ακόμη, εντός της σκηνής του στο κάμπινγκ, ο κατηγορούμενος έβαλε το κορίτσι να καθίσει στο σκαμπό μπροστά στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και της χάιδευε το στήθος. 

«Περιγράφεται ως ένας άνθρωπος κοινωνικός, ευχάριστος, με αγάπη στα παιδιά, την οποία εξέφραζε παίζοντας πολλές ώρες μαζί τους παιχνίδια στη θάλασσα […] Οι επαφές του με τα παιδιά, που ήταν κυρίως κορίτσια, ήταν δημόσιες και είχαν την έγκριση των γονιών τους, λόγω ακριβώς της σχέσης εμπιστοσύνης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους»

«Σκοπός του ήταν», αναφέρουν οι δικαστές, «σε αμφότερες τις περιπτώσεις η ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του». Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη κατηγορία για την οποία ο μουσικός παραπέμπεται να δικαστεί, αυτή αφορά ασέλγεια σε βάρος άλλου ανήλικου κοριτσιού και πάλι σε κάμπινγκ του Νομού Ηλείας. «Τον Αύγουστο του 2011 προσέγγισε ανήλικη (γεννηθείσα το 1997), την οποία οι γονείς της του είχαν εμπιστευτεί για να την προσέχει και με αφορμή παιχνίδια στη θάλασσα, έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της, με σκοπό την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του», αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελική πρόταση και το βούλευμα που την υιοθετεί. Το ίδιο μοτίβο δράσης περιγράφεται για τον κατηγορούμενο και στην τρίτη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 9χρονης.

Το επίδικο περιστατικό έλαβε χώρα και πάλι σε κάμπινγκ του Νομού Ηλείας, «σε απροσδιόριστες ημερομηνίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το 2012». Ο 69χρονος, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, προσέγγισε ανήλικη (γεννηθείσα το 2003), «και με αφορμή παιχνίδια στη θάλασσα, την έβαζε να καθίσει στους ώμους του, για να κάνει βουτιά, παίρνοντας το χέρι του για να τη σηκώσει, ανάμεσα στα πόδια της, και πιέζοντάς την ταυτόχρονα με τρόπο ηδονικό, πάνω από το μαγιό, στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων».

Τέλος, ο προφυλακισμένος μουσικός, σύμφωνα με το βούλευμα και πάλι σε κάμπινγκ του ίδιου νομού, «σε απροσδιόριστες ημερομηνίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες των ετών 2011 έως 2015 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος προσέγγισε ανήλικη (γεννηθείσα το 2005)», την οποία οι γονείς της του την είχαν εμπιστευτεί για να την προσέχει και: «Ι) την έβαζε να καθίσει στα γόνατά του και ο ίδιος έτριβε το γενετικό του μόριο στο σώμα της, ΙΙ) την έβαζε να ξαπλώσει μαζί του σε αιώρα που είχε στήσει σε απόμερο σημείο στο κάμπινγκ και με το πόδι της να τον πιέζει πάνω από τα ρούχα του στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων με σκοπό σε αμφότερες τις περιπτώσεις την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του». Επί της ουσίας, δηλαδή, οι ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης, έλαβαν χώρα όταν εκείνη ήταν από 6 έως 10 ετών!

Το σοκ του πατέρα

Μάλιστα, για την τελευταία υπόθεση ασέλγειας, το κορίτσι επειδή είναι ακόμη ανήλικο έδωσε κατάθεση μετά τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από ψυχολόγο που την έκρινε ικανή να καταθέσει ως μάρτυρας. Στην κατάθεσή της η 17χρονη σήμερα κοπέλα ανέφερε ότι γνώριζε τον κατηγορούμενο ήδη από το 2009 στο κάμπινγκ όπου κατασκηνώνει μαζί με τους γονείς της και την αδελφή της. Οπως κατέθεσε, τα δύο πρώτα χρόνια οι σχέσεις της οικογένειάς της με τον κατηγορούμενο ήταν τυπικές. Από το 2011 όμως έγιναν πιο στενές.

«Ερχόταν καθημερινά στο τροχόσπιτό τους και σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη των γονιών της. Ετσι, κάθε φορά που ήθελε να την απομονώσει το πετύχαινε δίχως δυσκολία, προφασιζόμενος ότι θέλει να παίξει μαζί της. Σε αυτές τις ώρες, όμως, ο κατηγορούμενος δεν παρέλειπε σε καθημερινή βάση να τη βάζει να κάθεται στα πόδια του και να τρίβει το μόριό του στο σώμα της, διεγείροντας και ικανοποιώντας τη γενετήσια ορμή του», αναφέρει το βούλευμα και συνεχίζει: «Αυτό συνέβαινε και σε δημόσιους χώρους όπως στην παραλία ή στην καφετέρια όπου δήθεν την παρακολουθούσε να παίζει παιχνίδια στο laptop του.

«Τον Αύγουστο του 2011 προσέγγισε ανήλικη (γεννηθείσα το 1997) την οποία οι γονείς της του είχαν εμπιστευτεί για να την προσέχει και με αφορμή παιχνίδια στη θάλασσα, έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της, με σκοπό την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του», αναφέρει χαρακτηριστικά το βούλευμα

Πέραν τούτου, την έπαιρνε μαζί του στην αιώρα που είχε στήσει σε ένα σχετικό απόμερο σημείο και αφού ξάπλωνε, την έπαιρνε αγκαλιά και στη συνέχεια της ζητούσε να καθίσει αντίκρυ του και με το πόδι της να τον πιέσει πάνω από τα ρούχα στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων για τη σεξουαλική του ικανοποίηση. Πολλές φορές, μάλιστα, όταν την έβλεπε να κάνει παρέα με άλλα παιδιά, της έκανε παράπονα ότι τον παραμελεί θέλοντας να χειραγωγήσει το συναίσθημά της. […] Ολα αυτά συνεχίστηκαν και τα επόμενα καλοκαίρια ακόμα μέχρι και το 2015, όταν μία ημέρα την οδήγησε έξω από τη σκηνή του, σε ένα σημείο απολύτως σκοτεινό όπου υπήρχε μία καρέκλα, και την έβαλε να καθίσει πάνω του, με σκοπό και πάλι να πιέσει το μόριό του πάνω στο σώμα της […]

Ενώ όμως κάθονταν εκεί, πέρασε τυχαία από το σημείο ο πατέρας της ανήλικης. Μόλις τον είδε ο κατηγορούμενος, τινάχτηκε πάνω, ενώ η ανήλικη έτρεξε ανακουφισμένη προς το μέρος του. Στο μυαλό του πατέρα γεννήθηκε για πρώτη φορά η υποψία ότι συνέβαινε κάτι κακό και έτσι, δίχως να δείξει την ταραχή του, άνοιξε κουβέντα με τη μικρή του κόρη ρωτώντας την τι έκανε με τον κατηγορούμενο έξω από τη σκηνή. Η ανήλικη του απάντησε ότι παίζανε με την “καταβόθρα”, γεγονός που του προκάλεσε σοκ, διότι τη λέξη αυτή τη χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος στις παρέες όταν δεν ήταν ανήλικα παιδιά μπροστά για να περιγράψει το μόριό του.

Συντετριμμένος αναρωτιέται για τη ζημιά που προκλήθηκε στον ψυχισμό της κόρης του, όταν αναλογίζεται τη στιγμή που του είπε χαρακτηριστικά: “Εξαιτίας του και χωρίς να θέλω να αλλάξει καθόλου η συμπεριφορά σου απέναντί μου, με έκανε όλα αυτά τα χρόνια, όταν μου χαϊδεύεις τα μαλλιά, να αναρωτιέμαι αν αυτό είναι μία φυσιολογική εκδήλωση αγάπης ή κάτι ανώμαλο”.

Και δυστυχώς, οι εκπλήξεις για τον ίδιο και η σύζυγό του δεν τελείωσαν εκεί. Οταν μαθεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης η εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, η μεγάλη του κόρη δεν άντεξε και ξεσπώντας σε κλάματα του αποκάλυψε ότι τον Αύγουστο του 2012, όταν ήταν 9 ετών, είχε πέσει και η ίδια θύμα του». Σε δήλωσή του ο συνήγορος καταγγελλουσών Παναγιώτης Παπαϊωάννου αναφέρει: «Οταν τα θύματα με θάρρος αποφασίζουν να μιλήσουν και βρίσκουν απέναντί τους το σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης σε ετοιμότητα, με γνώση και με ικανότητα στο πώς θα καταγράψει τις μαρτυρίες τους, τότε σχηματίζεται ένα ισχυρό αποδεικτικό υλικό που μένει να επιβεβαιωθεί στο ακροατήριο. Η αυθεντικότητα του υλικού, δηλαδή οι εξατομικευμένες λεπτομέρειες για τα αδικήματα, είναι που αποδυναμώνουν καταλυτικά και όλα τα υπερασπιστικά επιχειρήματα που είναι τα συνηθισμένα που προβάλλει κάθε κατηγορούμενος για τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους».

πηγή:πρώτο θέμα

Όλη η επικαιρότητα