Αθλητισμός

Νέο ξεκίνημα για τον Εμμανουήλ Καραλή – Επιστρέφει με νέο προπονητή την ερχόμενη σεζόν

Με νέους προπονητές την ερχόμενη σεζόν Εμμανούλ Καραλής και Νικολία Ποϊραζίδη
Ακούστε το άρθρο

Νέο ξεκίνημα, φέτος, για τον 23χρονο Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή που αλλάζει προπονητή, θέλοντας να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Το καλοκαίρι που μας πέρασε μπήκαν τίτλοι τέλους στη συνεργασία του Πυργιώτη επικοντιστή και του προπονητή του, Παναγιώτη Συμεωνίδη, αφού ο δεύτερος ήταν εκτός σχεδιασμού ΣΕΓΑΣ.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το sportsfeed.gr, ο Παναγιώτης Συμεωνίδης την περσινή χρονιά «ουσιαστικά έκανε… εθελοντισμό προπονώντας έναν από τους κορυφαίους επικοντιστές στον κόσμο. Έτσι, ο ίδιος δεν δέχθηκε να συνεχίσει υπό το ίδιο καθεστώς και αποφάσισε να διακόψει φιλικά». Πλέον, ο 23χρονος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, υπό την καθοδήγηση του νέου του προπονητή, που δεν είναι άλλος από τον Φώτη Στεφανή, αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερος στο ταρτάν, ξεκινώντας από τις επόμενες διοργανώσεις του κλειστού, όπου και στο παρελθόν έχει δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα η ταλαντούχα αθλήτρια των συνθέτων Νικολία Ποϊραζίδη προστέθηκε στο γκρουπ της Δέσποινας Πάκου, αφήνοντας τον Πύργο για την Αθήνα. Η νεαρή ανήκει στον ΓΣ Απόλλων Πύργου και γυμνάζονταν με τον Σάκη Καίσαρη. Πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας και άφησε την πρωτεύουσα του νομού Ηλείας για την πρωτεύουσα. Ξεκίνησε προπονήσεις με την ομοσπονδιακή προπονήτρια που είναι και συντονίστρια του ΣΕΓΑΣ στα σύνθετα. Θα γυμνάζεται δίπλα και στην πρωταθλήτρια Ελλάδας στο πένταθλο του 2018, Μαργαρίτα Τσουκαλά. Η φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων Κ20 στη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο έπταθλο με 4.547β. που είναι και το ατομικό της ρεκόρ. Ήταν δεύτερη, πίσω από την Αναστασία Ντραγκομίροβα.

Οι επιδόσεις της ήταν: 15.19 στα 100 μ. εμπόδια, 1,55μ. στο ύψος, 9,51μ. στη σφαίρα, 26.84 στα 200 μ., 5,54 μ. στο μήκος, 29,14 μ. στο ακόντιο και 2.32.85 στα 800 μ. Είχε κάνει καλή εμφάνιση και στους ομίλους στο σχολικό πρωτάθλημα στο μήκος πηδώντας 5,95 μ. «Δεν έχω το άγχος των εξετάσεων. Πέρασε στα ΤΕΦΑΑ και ήρθα εδώ στην Αθήνα με την κ. Πάκου. Ο στόχος μου τη νέα σεζόν είναι να βελτιωθώ και να προσπαθήσω για το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Παράλληλα θα κάνω και μήκος και θέλω και εκεί να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ», λέει στο Stivostime η 18χρονη αθλήτρια. Στο μήκος έχει ατομικό ρεκόρ 6,00 μ. που πέτυχε πέρσι στην Πάτρα. Με τον ισχύοντα κανονισμό οι μεταγραφές Αντιδρώντας στις συνεχείς παρεμβάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην περίοδο των μεταγραφών εφαρμόζοντας τον ισχύοντα κανονισμό και να ασκήσει όλα τα Νόμιμα δικαιώματά του, ώστε να γίνει δεκτός από τη ΓΓΑ ο νέος κανονισμός, όπως αυτός ψηφίστηκε στη γενική συνέλευση και διαμορφώθηκε μετά τις πρώτες παρατηρήσεις της ΓΓΑ τον Ιούλιο του 2022. Σημειώνεται ότι στην περίοδο των μεταγραφών, είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του νέου αθλητικού Νόμου, να ισχύσει η διάταξη που αφορά στην ελεύθερη μεταγραφή των άνω των 19 ετών, χωρίς τροφεία, σε αντίθεση με το τι έχει προτείνει ο ΣΕΓΑΣ στον νέο κανονισμό που αναμένει έγκριση. Οι σύλλογοι θα πρέπει να καταθέτουν το προβλεπόμενο παράβολο στον λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ στην Τράπεζα Πειραιώς (IBAN: GR 45017172700067271481619), στην κατάθεση θα πρέπει να αναγράφεται το σωματείο που κάνει την κατάθεση, αλλά και το όνομα του αθλητή ή της αθλήτριας

Όλη η επικαιρότητα