Ηλεία

Νέοι κόμβοι φωτεινής σηματοδότησης σε Πύργο και Αμαλιάδα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εγκατάσταση νέων κόμβων φωτεινής σηματοδότησης σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας μεταξύ των οποίων και σε Πύργο και Αμαλιάδα, προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ.
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εγκατάσταση νέων κόμβων φωτεινής σηματοδότησης σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας μεταξύ των οποίων και σε Πύργο και Αμαλιάδα, προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ αφού Περιφέρεια διακήρυξε την ανοιχτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου του έργου.

Αντικείμενο της παρούσης εργολαβίας είναι η εγκατάσταση -τοποθέτηση νέων φωτεινών σηματοδοτών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στους κάτωθι κόμβους:

1 Παπαδιαμαντοπούλου – Βότσαρη – Αιόλου Πάτρα
2 Οινομάου – Πύρρωνος Αμαλιάδα
3 ΠΕΟ Πατρών Πύργου- Καλαβρύτων Πάτρα
4 Πανεπιστημίου – Αμερικής Πάτρα
5 Παπανδρέου – Χρήστου Κυρίλη Αγρίνιο
6 ΕΟ Πατρών Πύργου Σχολές ΟΑΕΔ – Διάβαση πεζών Πύργος

Σκοπός του έργου είναι η εγκατάσταση και λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης, αναβάθμιση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, στην περιοχή επιρροής του κάθε ισόπεδου κόμβου από αυτούς που αναφέρονται παραπάνω και η εγκατάσταση συστήματος φωτεινής σηματοδότησης στους εν λόγω κόμβους  θα γίνει σύμφωνα με τα αντίστοιχα σχέδια, τα συμβατικά τεύχη και τις πρότυπες κατασκευές. Θα εγκατασταθούν δύο στεγανά μεταλλικά ερμάρια επικαθούμενα σε βάση μπετόν μέσω μεταλλικής κατασκευής που θα εξασφαλίζει την προστασία των στυπιοθλιπτών των καλωδίων.

Οι εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης που πρόκειται να κατασκευαστούν περιλαμβάνουν τις εργασίες υποδομής, τις καλωδιώσεις, τις γειώσεις, το εμφανές μέρος των εγκαταστάσεων (ιστοί, σηματοδότες κλπ.), τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους (ρυθμιστή κυκλοφορίας, ανιχνευτές, σύστημα επικοινωνίας) και τέλος τις εργασίες εγκατάστασης λογισμικού (προγραμματισμός του ρυθμιστού κυκλοφορίας με τα σηματοδοτικά προγράμματα. Συγκεκριμένα:  

Οι εργασίες υποδομής περιλαμβάνουν τις σχετικές χωματουργικές και τεχνικές εργασίες αφενός για την κατασκευή των βάσεων των ιστών και των πινάκων, και αφετέρου των σωληνώσεων διέλευσης των υπογείων καλωδίων μετά των σχετικών φρεατίων διακλάδωσης.  Οι εργασίες καλωδιώσεων περιλαμβάνουν την προμήθεια και την τοποθέτηση αφενός μεντων καλωδίων ζεύξεως, συντονισμού (μελλοντικά) και ανιχνεύσεως της κυκλοφορίας, αφετέρου δε των γειωτών και των επαγωγικών βρόχων των ανιχνευτών κυκλοφορίας.  Το εμφανές μέρος της εγκατάστασης αποτελείται από τους ιστούς σηματοδότησης, τους σηματοδότες οχημάτων και πεζών, το ερμάριο (πίλλαρ) μικτονόμησης ΙΑ και τους φωρατέςκλήσης των πεζών.  Οι ηλεκτρονικός εξοπλισμός περιλαμβάνει τον ρυθμιστή και τους ανιχνευτές κυκλοφορίας και μελλοντικά τις διατάξεις επικοινωνίας (αποδιαμορφωτή κλπ.).  Οι εργασίες εγκατάστασης του λογισμικού περιλαμβάνουν την εκπόνηση και εφαρμογή των προγραμμάτων σηματορρύθμισης στον ρυθμιστή κυκλοφορίας του κόμβου.

Όλη η επικαιρότητα