Νέος ασφαλτοτάπητας στην Ε.Ο. Θολού-Νέας Φιγαλείας από την ΠΔΕ

Share

Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και μια περίπου εβδομάδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι εργασίες   βελτίωσης, βατότητας, αποκατάστασης και αναβάθμισης της 10ης Επαρχιακής οδού σε τμήματα του πρώην δήμου Φιγαλείας, του οδικού δικτύου που ανήκει στην ΠΕ Ηλειας.

Ειδικότερα, τ α συνεργεία εκτελούν εργασίες τοποθέτησης νέου ασφαλτοτάπητα στην επαρχιακή οδό Νέας Φιγαλείας- Θολού, στα τμήματα “Θολό- Λέπρεο” και “Φασκομηλιά- Ν. Φιγαλεία” . Το συγκεριμένο έργο αποτελεί μέρος του γενικού έργου «Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ηλείας» προϋπολογισμού 9.300.000€,  χρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που εκτελείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  ενώ ανάδοχος εταιρεία του  έργου είναι η  εταιρεία «ΟΔΟΣ Α.Τ.Ε.», η οποία έχει αναλάβει και το έργο της Βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας.

Στον τόπο των εργασιών πραγματοποίησε κατά την έναρξη τους,  αυτοψία ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού κ. Νίκος Κοροβέσης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχος Φιγαλείας κ. Χρήστο Βλάχο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κοροβέσης επισήμανε ότι “έχουμε ξεκινήσει από την Νέα Φιγαλεία  εργασίες  βελτίωσης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Θολού-Νέας Φιγαλείας με την τοποθέτηση νέου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα  υψηλής ποιότητας παράλληλα με την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ασφάλεια των οδηγών και των οχημάτων που κινούνται στο συγκεκριμένο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Παρότι η Ν. Φιγαλεία είναι ένα χωριό ορεινό δεν  εγκαταλείπουμε, την περιοχή. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στο Επ.Ο που αφορά από την γέφυρα Μαυρονικόλα  έως τον οικισμό Παναγιές σε μήκος 5 χιλιομέτρων. Πολύ σύντομα όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι θα συντηρηθούν και θα φτιαχτούν, είναι κάτι που είχαμε πει με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη  και προεκλογικά, ότι δεν θα αφήσουμε ακόμα και τις πιο ορεινές περιοχές μας χωρίς δρόμους και ασφαλή βατότητα. Είναι μια υπόσχεσή μας που γίνεται κάθε μέρα πράξη ακόμα και στα πιο ορεινά σημεία της Ηλείας.  Τα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας φαίνονται παντού και είναι για όλους.”

Από την πλευρά του ο  αντιδήμαρχος Ζαχάρως κ. Χρήστος Βλάχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο τονίζοντας ότι “Ένα πάγιο αίτημα των κάτοικων  της περιοχής, γίνεται πραγματικότητα. Το  αναβαθμισμένο πλέον οδικό δίκτυο διασφαλίζει ασφάλεια και άνεση τόσο  σε κατοίκους όσο και σε επισκέπτες του  Επικούρειου  Απόλλωνα όσο και της Νέδας. Με την Περιφέρεια και με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Κοροβέση έχουμε μια άριστη συνεργασία”.

Τέλος να σημειώσουμε ότι εκτός απο τις ορεινές περιοχές του δήμου Φιγαλείας – Ζαχάρως, ασφαλτικά για την βελτίωση δρόμων, έχουν πέσει και στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως.