Πολιτική

Νέος Διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

sakellaridis_sklira_ta_metra_-_dinoyme_akoma_mahi_gia_to_fpa_sta_nisia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νέο ρόλο αναλαμβάνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος θα είναι ο νέος διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η ίδια η οργάνωση αναλαμβάνει αυτή τη θέση έπειτα από δημόσια αναγγελία για την πλήρωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κ. Σακελλαρίδης αφού «Αφού υπάρχει μία διαρκής απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής, κοινωνικής και προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας, αλλά και ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον για την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων».

Επιπλέον, συνεχίζει η οργάνωση, με δεδομένο ότι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στηρίζεται αποκλειστικά σε συνδρομές και χορηγίες των μελών και των υποστηρικτών του και δεν δέχεται κρατική ή διακρατική χρηματοδότηση, καθήκον του νέου διευθυντή είναι η ανάπτυξη του Τμήματος και η διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας του σε μία δύσκολη χρονική περίοδο.

Στο άμεσο μέλλον, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, στην κατεύθυνση πάντα των διεθνών εκστρατειών του κινήματος, θα συνεχίσει τη δράση του σε θέματα σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, όπως για παράδειγμα τα δικαιώματα των μεταναστών/ριών και προσφύγων, τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, την αστυνομική αυθαιρεσία και τα εγκλήματα μίσους.

Υπενθυμίζεται πως πρόεδρος του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου είναι η κ. Αναστασία Μπουρδάρα.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα