Ηλεία

Νέος διοικητής της 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα ο σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Γιαπιτζής

Ακούστε το άρθρο

Νέος διοικητής από χθες της 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα είναι ο σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Γιαπιτζής.

H τελετή παράδοσης-παραλαβής της νέας διοίκησης της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, ξεκίνησε πέντε λεπτά νωρίτερα (10.55) με εντολή του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη. Τελετή σεμνή, με την τήρηση του Πρωτοκόλλου κατά την οποία νέος  διοικητής στην 117 Π.Μ. ανέλαβε ο Σμήναρχος Γεώργιος Γιαπιτζής, ο οποίος πήρε τη «σκυτάλη» από τον Ταξίαρχο (Ι) Νικόλαο Κωσταβάρα.

Η τελετή ξεκίνησε με την υποδοχή της Σημαίας, ενώ την Δοξολογία τέλεσε ο στρατιωτικός ιερέας της 117 ΠΜ π. Ιάκωβος και ο π. Κωνσταντίνος Καπατσούλιας ως εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού.

Ο απελθών διοικητής στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Η αποστολή μας επετεύχθη στο ακέραιο, πετύχαμε όλοι μαζί, ως ομάδα παραμένοντας πιστοί στα αδιαπραγμάτευτα ιδανικά μας. Όπου συμμετείχε η Μονάδα μας απέσπασε τα κολακευτικότερα σχόλια». Ο ταξίαρχος δήλωσε συγκινημένος γιατί αποχωρίζεται «ανθρώπους που κατέχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο νέος διοικητής σμήναρχος Γεώργιος Γιαπιτζής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η 117 ΠΜ θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, τόσο σε περίοδο ειρήνης όσο και σε περίοδο πολέμου αν χρειαστεί»

Η τελετή έγινε περίπου ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ταξιάρχου κ. Κωσταβάρα, σε κλίμα βαρύ λόγω του θανάτου του πιλότου της ΠΑ Γιώργου Μπαλταδώρου, αλλά και λόγω της επικρατούσας κατάστασης με την γείτονα χώρα. Αυτά ήταν δύο από τα θέματα που κυριάρχησαν στα «πηγαδάκια» της λιτής εκδήλωσης μετά την τελετή.

Στην τελετή παρέστησαν, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, ο διοικητής της ΠΥ Πύργου κ. Γιάννης Πετρούτσος, ο διοικητής της ΠΟΥ Αμαλιάδος κ. Κώστας Χριπάτσιος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλιού, απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι δήμων, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της μονάδος.

Όλη η επικαιρότητα