Κόσμος

Νέος σεισμός στην Ιταλία – Εκκενώνεται το Μετρό

Ακούστε το άρθρο

Εκκενώνεται το μετρό της Ρώμης μετά τη δεύτερη σεισμική δόνηση,

Νωρίτερα είχε σημειωθεί η πρώτη ι σχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική Ιταλία, “ξυπνώντας” μνήμες από τους σεισμούς που σημειώθηκαν τον Αύγουστο, αλλά και τον Οκτώβριο κι έκαναν συντρίμμια ολόκληρες πόλεις. Η σημερινή δόνηση είχε μέγεθος 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ενώ το εστιακό της βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός 5,4R στην κεντρική Ιταλία

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 111 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, και μόλις 36 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Λ’ Άκουιλα, που είχε δεχθεί ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου το 2009.

Όπως αναφέρουν τόσο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όσο και οι χρήστες του Twitter η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στη Ρώμη.

Όπως αναφέρει η Corriere Della Sera, η δόνηση ήταν μεγάλη σε διάρκεια και ιδιαίτερα έντονη, με το επίκεντρό της να εντοπίζεται στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Λάτσιο και Αμπρούτζο, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στις περιοχές που δέχθηκαν το ισχυρό πλήγμα του Εγκέλαδου τον περασμένο Αύγουστο.

corriere

Πηγή: cnn.gr 

Όλη η επικαιρότητα