Ηλεία

Νεράιδα: Κλειστός παραμένει ο κεντρικός δρόμος του χωριού εδώ και δύο χρόνια (PHOTOS)

Κλειστός παραμένει εδώ και δυο χρόνια ο κεντρικός δρόμος που συνδέει το Χελιδόνι με την Νεράιδα μέχρι την είσοδο του χωριού.

Η απόφαση πάρθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υλοποιήθηκε από την νυν, ύστερα και από σχετική κοινοποίηση στην τροχαία, γι αυτό τοποθετήθηκαν και οι σχετικές σημάνσεις απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων  (προληπτικά για περαιτέρω λόγους ασφαλείας) , καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τον χειμώνα του 2018 υπήρξαν αρκετές κατολισθήσεις με το υπέδαφος να έχει υποστεί σημαντικές διαβρώσεις και καθιζήσεις, με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να μετακινηθούν από και προς το χωριό να πρέπει να μετακινηθούν μέσω περιφερειακής οδού, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας της Νεράιδας, κ. Γιώργος Γκάμαρης.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νεράιδας, κ. Γιώργος Γκάμαρης

Ο ίδιος ζητάει να μεριμνήσει ο Δήμος και η Πολιτεία για την επισκευή και την αντικατάσταση του δρόμου, ώστε να μην χρειάζεται να κάνουν τον κύκλο όσοι θέλουν να επισκεφθούν το χωριό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το patrisnews.com με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Παναγιώτη Φλέσσα, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει προβεί στις σχετικές αυτοψίες και λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους εκεί τις έχει προωθήσει για περαιτέρω μελέτη και διερεύνηση στο ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών -νυν ΕΑΓΜΕ) στην Αθήνα.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους εκεί και άλλων σοβαρών τεχνικών ζητημάτων , το κόστος της αποκατάστασης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου φέρεται να είναι ανυπολόγιστο με αποτέλεσμα να θεωρεί σχεδόν ακατόρθωτο να βρεθεί το σχετικό κονδύλι για να επισκευαστεί.

Δείτε εικόνες από την αυτοψία του patrisnews.com , στο συγκεκριμένο κομμάτι του οδικού δικτύου που παραμένει κλειστό:

Τον περιφερειακό δρόμο δεξιά θα πρέπει να πάρει όποιος θέλει να επισκεφθεί το χωριό…

Όλη η επικαιρότητα