Ηλεία

Νερό… με ρίσκο από τον Ερύμανθο – Σε επιφυλακή τα συνεργεία για το ενδεχόμενο νέας βλάβης

Αποκαθίσταται σταδιακά από χθες το απόγευμα η υδροδότηση από τον Ερύμανθο, καθώς η βλάβη στον αγωγό έχει επιδιορθωθεί και έχει ξεκινήσει η ροή νερού στο δίκτυο.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης, Εύη Βεργοπούλου, σήμερα το πρωί αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση, ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό της για το μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ της στερέωσης με μπετόν και της επανέναρξη της υδροδότησης.

«Η προχθεσινή βλάβη επισκευάστηκε την ίδια ημέρα, ωστόσο το μπετόν θέλει παραπάνω χρόνο για να στεγνώσει. Επειδή όμως κατανοούμε την αγωνία των πολιτών, ξεκινήσαμε σταδιακά τη ροή του νερού και παραμένουμε σε επιφυλακή προκειμένου να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα. Από απόψε ως αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί θα έχουν όλοι νερό», είπε στην εφ. «Πατρίς» η κα Βεργοπούλου, προσθέτοντας ότι αναμένεται ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα για αυτοψία. Το πρόβλημα της λειψυδρίας ήταν έντονο το Σαββατοκύριακο σε αρκετές τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου, όπως το Βούναργο, τα Λαστέικα, το Επιτάλιο, το ΣΚουροχώρι, κ.ά.

Όλη η επικαιρότητα