Life

Netflix: Γιγαντώνεται κι άλλο ο προϋπολογισμός του, παρά τα χρέη και τα δάνεια

Ακούστε το άρθρο

Το Netflix καίει καραβιές χρημάτων για να φτιάξει ακόμα περισσότερο, ακόμα ποιοτικότερο περιεχόμενο και ανακάλυψε ξαφνικά πως το budget των 15 δισ. δολαρίων για το 2019 δεν θα του φτάσει.

Κι έτσι ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να προβεί σε νέο δανεισμό, ύψους 2 δισ. δολαρίων, για να ολοκληρώσει το προγραμματισμένο περιεχόμενό του για τη χρονιά.

Κι όλα αυτά όταν στις 30 Σεπτεμβρίου το χρέος του είχε υπολογιστεί στα 12,43 δισ. δολάρια, πολύ πάνω από αυτά τα 10,36 δισ. δολάρια των τελών του 2018.

Ο δανεισμός θα είναι μάλιστα ο όγδοος στον οποίο θα προβεί το κανάλι κατά την τελευταία πενταετία. Ο τελευταίος ήρθε τον Απρίλιο του 2019, όταν δανείστηκε 2,2 δισ. δολάρια.

Το Netflix συνεχίζει να ξοδεύει σαν τρελό καυτό χρήμα καθώς νιώθει τώρα τον ανταγωνισμό στον σβέρκο του. Disney, Apple, WarnerMedia και NBCUniversal ρίχτηκαν και ρίχνονται στον χορό, πλάι στα κανάλια της Amazon και του HBO, αυξάνοντας εκθετικά την προσφορά των streaming υπηρεσιών.

Μέχρι σήμερα βέβαια δεν έχει αποπληρώσει κάποιο σημαντικό ποσό του μακροχρόνιου δανείου του. Τα 160,7 εκατ. δολάρια που πλήρωσε σε τόκους κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 είναι προφανώς «ψίχουλα», μόλις το 3,1% των εσόδων του για το αντίστοιχο τρίμηνο…

via

Όλη η επικαιρότητα