Ψυχαγωγία

Netflix: H τελευταία δυνατή σειρά της χρονιάς καταφτάνει στις 26 Δεκεμβρίου

Ακούστε το άρθρο

Το φοβερό και τρομερό ψυχολογικό θρίλερ «You» λίγες συστάσεις χρειάζεται πιθανότατα, αποτελώντας μια αδιανόητη επιτυχία του Netflix που λατρεύτηκε στα μήκη και τα πλάτη του streaming κόσμου.

Και τώρα είναι η ώρα για τον πολυαναμενόμενο δεύτερο κύκλο, πάνω στο φινάλε της χρονιάς. Ο Τζο φτάνει στο Λος Άντζελες, αλλάζει ταυτότητα και ετοιμάζεται να προσθέσει κι άλλα θύματα στη μακρά λίστα του.

Όλοι εύχονται η συνέχεια του «You» να είναι αντάξια της πρώτης σεζόν, καθώς το ιδανικό αυτό υβρίδιο ρομαντικού δράματος και τρόμου με τον δυνατό κοινωνικό σχολιασμό παραμένει αξεπέραστο στο είδος του. Όσο κι αν είναι δύσκολο να το κατατάξεις κάπου.

Το «Εσύ» μπλέκει ψυχολογικό τρόμο, μαύρη κωμωδία, μαρξιστικές αναγνώσεις περί τάξεων και ελίτ, σύγχρονες υπαρξιακές αγωνίες και αθεράπευτο ρομαντισμό τελικά, φιλοτεχνώντας μια εκλεπτυσμένη συνταγή που δανείζεται από πολλά για να φτιάξει κάτι εντελώς καινούριο.

Αμφιθυμικό και συχνά σκοτεινό, το «You» μαγνητίζει ακόμα και με την πρόδηλη διαστροφή του. Είναι βλέπετε εξαιρετικά καλογραμμένο και καλοφτιαγμένο, κάνοντάς σε συνεργό χωρίς να το πολυκαταλαβαίνεις.

«Παθιασμένος με μια ανερχόμενη συγγραφέα, ένας γοητευτικός διευθυντής βιβλιοπωλείου φτάνει στα άκρα για να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της», μας λέει το Netflix για την πλοκή του πρώτου κύκλου, αφήνοντας προφανώς τα περισσότερα έξω.

Μείγμα νουάρ και σαπουνόπερας, ο τύπος παθαίνει εμμονή με την πάρτη της και φτάνει πολύ μακριά για να γίνει η σκιά της.

Σκοτεινό και σαρκαστικό, ήταν ένα μικρό διαμάντι του Netflix. Αν δεν το είδατε, προλαβαίνετε μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου που βγαίνει ο δεύτερος κύκλος…

via

Όλη η επικαιρότητα