Ψυχαγωγία

Netflix: Η νέα δραματική σειρά με τον… Ερίκ Καντονά που αποθεώνουν όλοι

Ακούστε το άρθρο

Όταν προβλήθηκαν τα τρία πρώτα επεισόδια στις 23 Απριλίου στο γαλλο/γερμανικό κανάλι Arte, 2,12 εκατ. άνθρωποι συντονίστηκαν για να τα δουν.

Τρελή επιτυχία ήδη στη Γαλλία, οι «Απάνθρωποι Πόροι» κατέφτασαν στο Netflix προσφάτως (15 Μαΐου), ως ό,τι πιο δυνατό έχει παρουσιάσει τον τελευταίο καιρό.

Η σειρά λέει την ιστορία του Αλέν Ντελάμπρ, έναν άνεργο διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού, ετών 57 μάλιστα, που θα τον δοκιμάσουν για μια καλή θέση εργασίας, σύντομα ωστόσο θα συνειδητοποιήσει πως κάτι άλλο κρύβεται από πίσω.

Βλέπετε για να πάρει τη δουλειά, θα πρέπει αυτός (και οι άλλοι υποψήφιοι) να υποδυθούν μια κατάσταση ομηρείας, στην οποία θα πρέπει να ανακρίνουν 4 στελέχη της επιχείρησης.

Στο προκείμενο τώρα, την υπόθεση Καντονά, η σειρά βασίζεται σε μυθιστόρημα του 2010 από τον Pierre Lemaitre, ο οποίος ούτε να ακούσει δεν ήθελε για το ενδεχόμενο να πάει ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον πρώην αστέρα της Μάντσεστερ.

Ο σκηνοθέτης Ζιάντ Ντουέιρι ήξερε όμως πως, αρχικά τουλάχιστον, οι περισσότεροι θα δουν τη σειρά εξαιτίας του Καντονά. Και είχε προφανώς δίκιο.

Τα 6 επεισόδια είναι πράγματι καθηλωτικά και η σειρά έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς. Στην καρδιά του κρύβονται άβολα ζητήματα, όπως το γεγονός ότι άνθρωποι απολύονται εξαιτίας της ηλικίας τους και μόνο. Ή ότι οι κολοσσοί δεν έχουν κανένα ανθρώπινο συναίσθημα.

Αναπάντεχα δυνατό, είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να δεις στο Netflix…

via

Όλη η επικαιρότητα