Ψυχαγωγία

Netflix: O τρίτος κύκλος του «Dark» αποδεικνύει γιατί είναι μια από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων

Ακούστε το άρθρο

Ο σκοτεινότερος κύκλος του «Dark» είναι γεγονός από τις 27 Ιουνίου, ώρα να ξανακλειστούμε λοιπόν σπίτι καλοκαιριάτικα.

Το «Dark», «Σκοτάδι» το έκανε το Netflix στα ελληνικά, αποβιβάστηκε στις ζωές μας τον Δεκέμβριο του 2017. Ήταν η πρώτη γερμανική σειρά του Netflix και έγινε αμέσως επιτυχία, μέσα σε μια μέρα.

Ήταν άλλωστε το ευρωπαϊκό αντίστοιχο του «Stranger Things», έτσι το διαφήμιζαν, για ένα παιδί που εξαφανίζεται σε μια βιομηχανική πόλη. Τελικά ήταν ακόμα πιο βαθύ και δεν έμοιαζε σε τίποτα με το «Stranger Things».

Ήταν μια περίτεχνη ιστορία περί καλού και κακού, με γερές δόσεις διαστρέβλωσης του χρόνου, ανθρώπινης φύσης, ελεύθερης βούλησης και τέτοια πράγματα.

Η δεύτερη σεζόν ήρθε πέρυσι τον Ιούνιο. Και ήταν ακόμα καλύτερη. Η ιστορία έγινε πιο περίπλοκη και ιντριγκαδόρικη και οι αποκαλύψεις έπεφταν τώρα βροχή. Και ζητούσαν φυσικά εξηγήσεις.

Η περιπετειώδης σειρά απέκτησε προσφάτως και τρίτο κύκλο, κάτι που γνωρίζαμε και περιμέναμε από τον Μάιο του 2019. Ναι, πριν παίξει ο δεύτερος. Θα είναι το οριστικό «αντίο» της σειράς και έρχεται με φόρα, δύναμη και μαγεία.

Είναι πραγματικά το ιδανικό φινάλε μιας σειράς που πέτυχε εκεί που τόσες και τόσες άλλες απέτυχαν παταγωδώς: να συνεχίσει με ακόμα καλύτερο τρόπο από τον πρώτο κύκλο.

Το μεγαλύτερο τρικ στη φαρέτρα των σεναριογράφων παραμένει άθικτο εδώ: αυτή η αίσθηση του αναπόφευκτου, που έρχεται σαν σοκ αρχικά, καταλαγιάζει ωστόσο στην πλοκή, βρίσκει τη θέση της στην ιστορία και γεννά με αυτοπεποίθηση νέες ιστορίες.

Μέσα σε έναν λαβύρινθο πάντα από παράλληλες πραγματικότητες και λογικά παράδοξα, καλώντας μας σε υπομονή και έμφαση στη λεπτομέρεια.

Οι κάτοικοι του Βίντεν για μια τελευταία φορά λοιπόν στις οθόνες μας, σε έναν κύκλο-κατακλείδα που λειτουργεί ως λογική προέκταση σε όλα αυτά τα ηθικά και ψυχολογικά διλήμματα που με αριστουργηματικό τρόπο έθεσε το «Dark»…

via

Όλη η επικαιρότητα