Ελλάδα Τουρισμός

“Next is Now” Forum: Η σημασία της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας για την ανάπτυξη του τουρισμού

Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού τουρισμού την ερχόμενη χρονιά εξέφρασε ο Ιωάννης Γούλιος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, στο πλαίσιο του Forum “Next is Now – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές” που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Νίκου Χατζηνικολάου και του enikonomia.gr, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ο τουρισμός δεν μπορεί να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφει τα τελευταία χρόνια.

Για τη σημασία της εκπαίδευσης έκανε λόγο ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. «Δεν αρκούν τα εύκρατα κλίματα, χρειαζόμαστε και εύκρατα μυαλά», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η εκπαίδευση παίζει καταλυτικό ρόλο στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

«Ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει πάνω από 50% άνοδο σε επίπεδο εσόδων και περίπου 70% αύξηση σε επίπεδο αφίξεων», είπε ο Ευθύμιος Λαμπαδιάρης, επικεφαλής της Hotel & Leisure Finance Division, Group Corporate & Investment Banking της Eurobank, η οποία, όπως είπε, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της στον τουριστικό τομέα, με την παρουσία ειδικού τμήματος που εξειδικεύεται στα χρηματοδοτικά εργαλεία που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Στον ρόλο της τεχνολογίας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού έδωσε έμφαση η Ειρήνη Σαχά, ιδρυτής και CEO της Acrossmedia241, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της OATH σε Ελλάδα και Κύπρο. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία δεν θα αποδυναμώσουν τη δύναμη που έχουν οι tour operators.

Για τις ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρει στους επαγγελματίες του τουρισμού ο όμιλος ΟΤΕ έκανε λόγο από την πλευρά του ο Θάνος Φαλάγγας, διευθυντής Marketing Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ.

Πηγή: enikonomia.gr

Όλη η επικαιρότητα