Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Νίκη Κοκκαλιάρη: «Ο Δήμος Ήλιδας δεν αντέχει ούτε άλλη μια μέρα χαμένη»

Ακούστε το άρθρο

Στο πλευρό του Γιάννη Λυμπέρη, θα βρίσκεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στον δήμο Ήλιδας, η Νίκη Κοκκαλιάρη.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της: 

Η Νίκη Κοκκαλιάρη γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας, είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό και Σεισμική Μηχανική του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου & στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει δύο κόρες, την Ευσταθία Λάσκαρη, τελειόφοιτη Πολιτικό Μηχανικό του Πανεπιστημίου Πατρών και τη Χαρά Λάσκαρη, πρωτοετή στη Σχολή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εργάστηκε στο Τ.Α.Σ. Πύργου, Πολεοδομία Αμαλιάδας, Τ.Α.Π. Πύργου και σήμερα είναι Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του Δήμου Πηνειού.

Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος & Αντιδήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Αμαλιάδας με την παράταξη του Γ. Λυμπέρη, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αντιπρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Διοικητικό Συμβούλιο Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης.

Επίσης έχει διατελέσει Πρόεδρος του Φ.Ο.Δ.Σ.Α. Ν. Ηλείας 2009-2012 συμβάλλοντας καθοριστικά στη δρομολόγηση της λύσης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Ν. Ηλείας, Μέλος στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Φ.Ο.Δ.Σ.Α. Ελλάδας, Περιφερειακή Σύμβουλος στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σήμερα είναι Δημοτική Σύμβουλος στον Καλλικρατικό Δήμο Ήλιδας με την παράταξη του Γ. Λυμπέρη « Ήλιδα Νέα Εποχή» και μέλος στην Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Πέρα από τη δράση της στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ν.Ε. του Τ.Ε.Ε. Ηλείας, μέλος της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας και  συμμετείχε και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Περιφέρειας Αμαλιάδας.

Συμμετέχει στην παράταξη του Γ. Λυμπέρη από το 1999 και έχει συμβάλει στην υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων στον Δήμο Ήλιδας όπως: η Οριοθέτηση του Οικισμού της Κουρούτας, η υλοποίηση της Πράξης Εφαρμογής του σχεδίου Πόλης Αμαλιάδας, οι Αναπλάσεις στα Δημ. Διαμερίσματα του πρ. Δήμου Αμαλιάδας, η επίλυση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, η Ανάπλαση του Αλιευτικού Καταφυγίου, οι Εργατικές Κατοικίες στον Άι Γιάννη  κ.α.

Αγαπητές Συνδημότισσες και Συνδημότες,

συστρατεύομαι  ξανά στις εκλογές του Μαΐου ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το Γιάννη Λυμπέρη με την Παράταξη «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ».

Ο Δήμος Ήλιδας πρέπει να κερδίσει τις χαμένες του ημέρες.

Ως ενεργός πολίτης έμαθα να μη μηδενίζω και να μην απαξιώνω κανέναν. Αλλά και να μη σιωπώ μπροστά στις χαμένες ευκαιρίες στον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Ο Δήμος Ήλιδας χρειάζεται μια  δημοτική αρχή, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατάλληλο πρόγραμμα για την αντιμετώπισή τους.

Με σύνθεση και όχι σύγκρουση.

Με πρωτοπορία και όχι οπισθοδρόμηση.

Με ουσία και όχι κενά λόγια.

Οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας βλέπουν τον τόπο τους να φτωχαίνει και να ασφυκτιά καθημερινά, εγκλωβισμένο στην αδράνεια και την έλλειψη στρατηγικής.

Κουράστηκαν να ακούν μεγάλα λόγια και να βλέπουν τις συγκρούσεις να αποτελούν τον κανόνα στο δημόσιο βίο.

Απαιτούν έργο και πράξεις.

Θέλουν να γίνει ο Δήμος λειτουργικός, αποτελεσματικός και φιλικός στον πολίτη.

Θέλουν ο Δήμος Ήλιδας να προχωρά, με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης, του πολιτισμού, της δημοκρατίας και ένα δήμο που να προασπίζεται τα συμφέροντα του κάθε δημότη.

Και τέλος θέλουν μια ξεκάθαρη προοπτική. Μιαν απάντηση για το πώς αυτός ο Δήμος θα προχωρήσει ΜΠΡΟΣΤΑ, πώς θα δώσει τη δυνατότητα να δουλεύουμε και να ζούμε σε αυτόν με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Τον αναπτυξιακό χάρτη του Δήμου Ήλιδας ήρθε η ώρα να τον ανασχεδιάσουμε εμείς οι ίδιοι, ώστε να αφορά, ίσα και δίκαια όλες τις δημοτικές ενότητες, όλες τις περιοχές με σεβασμό στα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους, στις πραγματικές τους ανάγκες.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται πολλά.

Δεν καλούμαστε απλά να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι διαχειριστές.

Καλούμαστε να μετασχηματίσουμε  το Δήμο Ήλιδας σε ένα δήμο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ. Και επιλέγουμε να βάλουμε στο τραπέζι ακόμα και τα μεγάλα ζητήματα για το μέλλον αυτού του Δήμου:  Νοσοκομείο, ΤΕΙ, Παραλιακή Σύνδεση με τους Δήμους του παραλιακού μετώπου, Ολύμπια Οδός, Επαρχιακή Οδός Αμαλιάδα – 111 κ.α.,  χωρίς τη δικαιολογία ότι αυτά δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τους λόγους αυτούς στοχεύουμε και διεκδικούμε ένα δήμο κοινωνικό και αλληλέγγυο, που θα στηρίζει την παραγωγική και οικονομική ανάταξη του Δήμου, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους νέους, τους ηλικιωμένους και όλους όσους δοκιμάζονται σήμερα καθημερινά.

Ο Δήμος Ήλιδας χρειάζεται μία νέα συμφωνία με τους πολίτες στη βάση αρχών και αξιών, για να μπορέσει να αλλάξει. Αυτή η συμφωνία ξεκινάει από τις γειτονιές, από τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες,  από τους χώρους δουλειάς, από τη νεολαία μας.

Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με κάθε πολίτη, με κάθε συλλογικότητα και να ακούσουμε κάθε αίτημα για αλλαγή.

Ήρθε η ώρα έμπειροι αλλά και νέοι ικανοί άνθρωποι να συνεργαστούμε πάνω σε ένα απτό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Η επόμενη μέρα στην Αυτοδιοίκηση απαιτεί να κάνουμε το Δήμο πεδίο σύγκλισης, συνεργασίας και όχι χώρο αντιπαράθεσης και διχασμού.

Ο Δήμος Ήλιδας μας μεγάλωσε. Τώρα, είναι η ώρα να τον μεγαλώσουμε εμείς, με αισιοδοξία και πίστη ότι αυτός ο τόπος μπορεί να γίνει καλύτερος.

Ο Δήμος Ήλιδας δεν αντέχει πλέον ούτε μια μέρα χαμένη!

#ανάπτυξη_ξανά!

Όλη η επικαιρότητα