Αθλητισμός

Nίκη με σούπερ Πρίντεζη!

greece.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το ζητούμενο για την Εθνική ομάδα ήταν οι δύο εύκολες νίκες στα πρώτα ματς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Κι αυτό έγινε!

Μετά την εύκολη επικράτηση κόντρα στη Σενεγάλη, το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη δεν είχε πρόβλημα ούτε και κόντρα στις Φιλιππίνες (82-70) και πλέον επικεντρώνεται για το ροζ φύλλο με το πιο… σοβαρό Πουέρτο Ρίκο.

Κορυφαίος για την Εθνική ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 25 πόντους, ενώ άλλους 12 πρόσθεσε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Το ματς

Με μία αλλαγή στο «2» σε σχέση με το ματς κόντρα στη Σενεγάλη -με τον Ζήση αντί του Βασιλειάδη- ξεκίνησε η Εθνική κόντρα στις Φιλιππίνες. Αν και με το… καλημέρα, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη πήγε στο 6-1, δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στη συνέχεια, με τους αντίπαλούς μας να μένουν κοντά στο σκορ με τον Μπλατς (7-8). Ο Καλάθης ήταν εκτός… κλίματος και με τα δύο φάουλ που έκανε, αποσύρθηκε στον πάγκο και έδωσε τη θέση του στον Βασιλειάδη. Από ‘κει και πέρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε πιο μυαλωμένα σε άμυνα και επίθεση, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (20-10).

Στη δεύτερη περίοδο, ο Φώτης Κατσικάρης έκανε πολλές αλλαγές, δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα, με τη διαφορά, όμως, να κυμαίνεται σε διψήφιο αριθμό (16-28). Ωστόσο, για διάστημα περίπου τριών λεπτών, στην περιφερειακή άμυνα η Εθνική ομάδα δεν έπαιρνε καλό… βαθμό και σε συνδυασμό με τις πολλές χαμένες βολές και τα άστοχα τρίποντα (1/10), έδωσε την ευκαιρία στους Ασιάτες να πλησιάσουν (25-32). Παρ’ όλα αυτά, στα εναπομείναντα λεπτά, οι Σλούκας και Πρίντεζης ανέλαβαν δράση με το πρώτο ημίχρονο να λήγει με σκορ 37-27 υπέρ μας.

Μπουρούσης και Παπανικολάου έκαναν ένα δικό τους 5-0 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τη διαφορά να πηγαίνει στο υπέρ μας +15 (27-42). Αργότερα, ο Φώτης Κατσικάρης δοκίμασε και ένα πιο κοντό σχήμα (με Καϊμακόγλου στο «5»), ωστόσο αυτό δεν απέδωσε, με τον Μπλατς να βάζει επτά δικούς του πόντους και να μειώνει σε 36-46. Σε εκείνο το σημείο, πέρασαν στο παρκέ οι Μπουρούσης και Καλάθης, οι οποίοι έκαναν το 38-54. Η κατάσταση είχε αποκατασταθεί, με την Εθνική να πηγαίνει στην τέταρτη περίοδο προηγούμενη με 13 πόντους (45-58).

Με το τρίποντο του Τσαν η διαφορά έπεσε ξανά στους δέκα (48-58). Όμως, σε εκείνο το σημείο ήρθαν «καυτοί» από τον πάγκο οι Πρίντεζης και Βασιλειάδης και με τον Παπανικολάου να παίρνει άριστα στις προσωπικές του άμυνες, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 17 (54-71). Παρ’ όλα αυτά, οι διεθνείς στη συνέχεια… αμέλησαν την περιφερειακή άμυνα, με τη διαφορά να πέφτει στους 11 (61-72). Το γεγονός αυτό, κάθε άλλο παρά άγχωσε το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη, με τη νίκη να έρχεται με το τελικό 82-70.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-37, 45-58, 70-82.

Φιλιππίνες (Ρέγες): Άλαπαγκ 3, Τενόριο 3, Τσαν 3, Γουίλιαμ 5, Ντέιβιντ 2, Ντε Οκάμπο 2, Νόργουντ 5, Μπλατς 21, Φαχάρδο 7, Νταλιστάν 5, Αγκουιλάρ 2, Πίνγκρις 7.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 12, Ζήσης 8, Βασιλειάδης 6, Καλάθης 9, Παπανικολάου 9, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 5, Αντετοκούνμπο 3, Βουγιούκας 2, Πρίντεζης 25.

Όλη η επικαιρότητα