ΕΠΣ Ηλείας

Νίκη Τραγανού – Αίας Γαστούνης 1-2: Δε «κόβει» πουθενά!

Ακούστε το άρθρο

Οι ερυθρόλευκοι με δυο γκολ του Γ. Σταθάτου πέρασαν από το Τραγανό και έκαναν το αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης

Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γ. Σταθάτο που σημείωσε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Αίας Γαστούνης επιβλήθηκε με 2-1 της Νίκης στο Τραγανό και έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου στην Α1 κατηγορία.
Το μεγάλο ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική στο κορυφαίο τη τάξει πρωτάθλημα του Νομού δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητες, είχε όμως ένταση και πάθος και βρήκε νικητές στα σημεία τους ερυθρόλευκους που ξεπέρασαν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που στον δρόμο προς το απόλυτο πλεονέκτημα στα επερχόμενα πλέι οφ ανόδου.

Ο αγώνας

Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο τέταρτο, οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν στο 16’ με το δυνατό σουτ του Καράμπελα από το ύψος της περιοχής που έφυγε λίγο άουτ και άνοιξαν το σκορ δύο λεπτά αργότερα όταν Καράμπελας και Σταθάτος άλλαξαν την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα και ο τελευταίος μέσα από την περιοχή, πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα προ του Αντωνόπουλου, στέλνοντας την πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 35’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ν. Κολοτούρου και πρώτο σουτ του Δ. Κολοτούρου ο Καλογερόπουλος από οριακή θέση οφ σάιντ προσπάθησε με προβολή στην πορεία της μπάλας να νικήσει τον Κουρλό που αρχικά αντέδρασε σωστά, όμως στην επαναφορά ο Βατσής δεν είχε πρόβλημα σε κενό τέρμα να γράψει το 1-1. Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκίνη στο 40’ δεν ανησύχησε τον Αντωνόπουλο που μπλόκαρε σταθερά ενώ στο 42’ το δυνατό σουτ του Ν. Κολοτούρου έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τον Αίαντα αφού στο 50’ μετά από ατομική ενέργεια του Δούλου μέσα στην περιοχή, οι αμυνόμενοι της Νίκης δεν απομάκρυναν αποφασιστικά τη μπάλα και ο Σταθάτος από το ύψος της περιοχής με υπέροχο γυριστό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αντωνόπουλο για το 1-2 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση. Στο 58’ μετά από φάουλ του Σταθάτου και πρώτη κεφαλιά του Τσακοπιάκου, ο Παπαχριστόπουλος εξ’ επαφής με το κεφάλι ανάγκασε τον Αντωνόπουλο να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ και στο 70’ μετά από ωραίο συνδυασμό Δούλου – Καράμπελα, ο Χατζηαράπης που έγινε αποδέκτης της μπάλας δεν μπόρεσε με σουτ να νικήσει τον Αντωνόπουλου που έδιωξε σε κόρνερ. Στο 80’ ο Δ. Κολοτούρος σούταρε άουτ και στο 86’ η κεφαλιά του Σαραντούλια μετά από κόρνερ του Ν. Κολοτούρου είχε την ίδια κατάληξη. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, στο 87’, ο Δούλος έφυγε στην αντεπίθεση όμως στο πλασέ που επιχείρησε ο Αντωνόπουλος είπε «όχι».

Οι συνθέσεις

ΝΙΚΗ: Αντωνόπουλος, Κ. Κολοτούρος, Χ. Κολοτούρος, Τσαντίλης, Γαργαρώνης, Γκρίλλας, Βουρτσάνης (70′ Σσραντούλιας), Βατσής, Δ. Κολοτούρος, Καλογερόπουλος, Ν. Κολοτούρος

ΑΙΑΣ: Κουρλός, Χριστοφοράτος, Γεωργόπουλος, Παπαχριστόπουλος, Αρβανίτης, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος, Γκίνης, Καράμπελας (85′ Βράπι), Μπατζακόπουλος (69′ Χατζηαράπης).

Η Βαθμολογία (σε 19 αγώνες)

1. Αίας Γαστ. 49 57-10
2. Δόξα Ν.Μαν. 45 48-14
3. Ξενοφών Κρ. 35 38-23
4. Νίκη Τραγ. 34 30-14
———————————–
5. Αστέρας Αμαλ. 33 29-20
6. Ολυμπ. Σαβαλίων 33 38-25
7. Αλφειός Επιτ. 32 25-18
8. Προοδευτική 23 23-26
9. Πέλοπας Πύργ. 22 14-20
10. Ηλειακός Βαρθ. 20 22-30
———————————–
11. Κουρτέσι 16 23-40
12. Ολυμπιάδα Γουμ. 13 20-42
———————————–
13. Πελ. Πελοπίου 9 24-56
14. Κόροιβος Κατσ. 7 19-72

Όλη η επικαιρότητα