Μπάσκετ

Νίκη τριάδας για τον Προμηθέα

Επικράτησε του Περιστερίου με 82-77
Ακούστε το άρθρο

Μετά από έναν αγώνα διαφήμιση του μπάσκετ με φινάλε θρίλερ, ο Προμηθέας επικράτησε του Περιστερίου με 82-77 για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Το σύνολο του Ηλία Ζούρου είχε σε πολύ καλή αγωνιστική μέρα τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος ήταν στυλοβάτης της ομάδας του σε άμυνα και επίθεση, δίνοντάς της πολύτιμες λύσεις όταν τον είχε ανάγκη. Έτσι, οι «Αχαιοί» εδραιώθηκαν στην 3η θέση με ρεκόρ 9-4, ενώ το Περιστέρι έμεινε στην 5η θέση με ρεκόρ 6-7. Πλέον, η προσοχή για τους «Προμηθείς» στρέφεται στον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Μπουργκ την Τετάρτη, ενώ η επόμενη εν Ελλάδι υποχρέωση είναι το ερχόμενο Σάββατο για τον προημιτελικό του κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ στο «Τόφαλος».

Η εικόνα του παιχνιδιού

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ηλία Ζούρο να επιλέγει στην πεντάδα τους Γκάντι, Ρέι, Ρογκαβόπουλο, Αγραβάνη και Γκραντ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, παίζοντας δυνατή άμυνα και έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση και προηγήθηκαν με 6-0 στο πρώτο δίλεπτο, με τον Αγραβάνη να δεσπόζει κάτω από το καλάθι. Μετά το time out του Μίλαν Τόμιτς, τη σκυτάλη επιθετικά για τους Πατρινούς πήρε ο Τζεράι Γκραντ, ο οποίος με ένα alley oop κάρφωμα και ένα δύσκολο fade away ανέβασε τη διαφορά στο +8 (12-4 στο 5′), ενώ λίγο αργότερα ένα τρίποντο του Ρογκαβόπουλου και μία βολή του Αγραβάνη «εκτόξευσαν» τον Προμηθέα για πρώτη φορά στο +10 (16-6 στο 8′). Σε εκείνο το σημείο, οι Περιστεριώτες έβγαλαν αντίδραση και με τρία συνεχόμενα τρίποντα από Μωραΐτη, Γκρέι και Κόζι μείωσαν σε 18-15, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο ρυθμός του παιχνιδιού άνοιξε, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν επιθετικές λύσεις στο πρόσωπο του Κόζι, που με άξιο συμπαραστάτη τον Γκρέι «τούμπαραν» το ματς, με το Περιστέρι να φτάνει στο +3 στα μισά του δεκαλέπτου (24-27). Στο ίδιο διάστημα, ο Προμηθέας ήταν αρκετά άστοχος έξω από τα 6,75 και προσπαθούσε να χτυπήσει μέσα από το «ζωγραφιστό», με τον Αγραβάνη να δίνει πολύτιμες βοήθειες, ώστε να μην ξεφύγουν οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς (29-31 στο 16′). Ο Μωραΐτης με τρίποντο έστειλε το Περιστέρι για πρώτη φορά στο +5 (29-34), όμως ένα προσωπικό 4-0 του Αμπντούλ Γκάντι έφεραν και πάλι τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (33-34 στο 18′). Στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου, η ομάδα της Δυτικής Αττικής έκανε άλλη μια απόπειρα να ξεφύγει και έφτασε ξανά στο +5 με Γκρέι και Μωραΐτη να ηγούνται στο σκοράρισμα, όμως ένα νέο 4-0 των γηπεδούχων, με καλάθια των Αγραβάνη και Γκάντι, έφερε τη διαφορά στον πόντο (37-38), διαφορά με την οποία πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

H έναρξη του δεύτερου μέρους είχε αρκετά κοινά με την πρώτη περίοδο, με τον Προμηθέα να μπαίνει πολύ δυνατά και τον Αγραβάνη να βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση σε άμυνα και επίθεση. Με τον Έλληνα φόργουορντ μπροστάρη οι «Προμηθείς» ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και πέρασαν μπροστά με 6 (48-42 στο 23′).

Μετά το time out, οι «Αχαιοί» συνέχισαν να είναι εξαιρετικοί, ο Αγραβάνης μαζί με τον Γκραντ κυριαρχούσαν απόλυτα κάτω από το καλάθι και με ένα καλάθι του Κέντρικ Ρέι, το σύνολο του Ηλία Ζούρου πέρασε ξανά μπροστά με διψήφια διαφορά (55-44 στο 26′). Εκεί, το Περιστέρι αφυπνίστηκε και με επιμέρους σκορ 0-8 και αιχμή του δόρατος τον Πέτεγουεϊ μείωσε σε απόσταση ενός τριπόντου (55-52 στο 29′). Τους Πατρινούς ξεκόλλησε επιθετικά ο Τρέβις Σίμπσον, ο οποίος με εκτέλεση έξω από τα 6,75 διαμόρφωσε το 58-52, το οποίο ήταν και σκορ δεκαλέπτου.

Όλη η επικαιρότητα