Categories: Πολιτική

Νικολακόπουλος: Συζήτηση μέσω διαδικτύου με τον υπουργό Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη

Share

Η τακτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στο μεταναστευτικό, όπως αποδεικνύεται στο χρόνο, είναι επιτυχημένη και κινείται στην σωστή κατεύθυνση ώστε να αντιμετωπισθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό τονίσθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, στο πλαίσιο της οποίας εκτιμήθηκε η σημερινή κατάσταση που κρίνεται ικανοποιητική.

Πρόκειται για μια πολιτική που στοχεύει στην καλύτερη φύλαξη των συνόρων , στην μείωση των ροών , στον ταχύτερο έλεγχο των αιτημάτων ασύλου και στην ορθή λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας προσφύγων, που σταδιακά μειώνονται ενώ παράλληλα εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες για τους φιλοξενούμενους.

Ζητούμενο άλλωστε είναι, όπως είπε τόσο ο κ. Μηταράκης όσο και ο κ. Νικολακόπουλος να περιοριστούν – και στην Ηλεία – τόσο οι δομές αυτές όσο και ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται σε κάθε περιοχή με την ανάλογη λήψη έγκαιρων μέτρων για να αποφευχθούν εικόνες μαζικής ροής στα σύνορα της χώρας και φαινόμενα εργαλείοποίησης μεταναστών, που είδαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο στον Έβρο και παρατηρούμε να συμβαίνει και στα σύνορα άλλων κρατών.

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Στο μεταξύ ο Ηλείος βουλευτής έθεσε στον αρμόδιο Υπουργό το θέμα εργατών γης με την επισήμανση ότι υπάρχει πρόβλημα στις καλλιέργειες της περιοχής, ιδιαίτερα του Ηλειακού Κάμπου, καθώς η παραγωγή είναι αυτή την περίοδο για προϊόντα όπως η φράουλα αυξημένη ωστόσο λείπουν πολλά εργατικά χέρια.

Είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει – όπως είπε – να αντιμετωπισθεί με οργανωμένο και απολύτως ελεγχόμενο τρόπο, με επιλογή συγκεκριμένου αριθμού αλλοδαπών εργατών με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σε κατάλληλους χώρους διαμονής και για προσωρινό χρόνο εργασίας, τουλάχιστον για το διάστημα που απαιτείται για την ενασχόλησή τους στις αγροτικές εκτάσεις του τόπου μας.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι θα εξετάσει την περίπτωση αυτή με τις προϋποθέσεις που επιβάλλεται να ληφθούν υπόψη, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει και την ανάγκη να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά και στην οικονομία του Νομού μας.