Lifestyle Ηλεία

Νικόλας Κορκολής: Άριστος μουσικός και μαέστρος ετών 18!

Ακούστε το άρθρο

Ο Νικόλας Κορκολής είναι ένας Ελληνοϊταλός άριστος μουσικός και μαέστρος, μόλις 18 ετών. Ο πατέρας του, Ιωάννης Κορκολής, από τον Πύργο, είναι αυτός που του μετέδωσε την αγάπη για την Ηλεία και την Ελλάδα, μέσω της Ελληνικής μουσικής και όχι μόνο. Ο χαμηλών τόνων Νικόλας παίζει κιθάρα, μπουζούκι, τζουρά, πιάνο, ντραμς με εξαιρετική δεξιοτεχνία, ευαισθησία και ωριμότητα. Τραγουδάει επίσης τέλεια.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, στο Φέρμο της Ιταλίας ήταν αυτός που είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση σε μια συναυλία διάρκειας 2,5 ωρών που αποτελούνταν από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος δυο Ιταλίδες τραγουδίστριες, ερμήνευσαν τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και της Μεσογείου. Στο δεύτερο μέρος, για περισσότερο από μια ώρα, μια ορχήστρα εννέα μουσικών (αποτελούμενη από 6 Έλληνες και 3 Ιταλούς μουσικούς), παρουσίασε λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας. Σ’ αυτό το μέρος ο Νικόλας είχε κάνει την επιλογή των τραγουδιών, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της Ορχήστρας, ενώ παράλληλα έπαιξε και τραγούδησε. Στο τρίτο μέρος το ροκ σχήμα Kronos, που ο ίδιος έχει ιδρύσει και που αποτελείται από τρία αγόρια και τρία κορίτσια, έκλεισε με επιτυχία την εκδήλωση.

Αυτό το διάστημα ασχολείται με την παραγωγή του πρώτου άλμπουμ του. Παράλληλα επισκέφθηκε τον Πύργο με την οικογένειά του για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ευελπιστούμε ότι, στο κοντινό μέλλον, το κοινό της Ηλείας θα έχει τη ευκαιρία να τον απολαύσει σε κάποια συναυλία.

Όλη η επικαιρότητα