Εκλογές Ηλεία

Νικολούτσος: «Τι θα αλλάξω στον Πύργο» – Στόχοι και προτεραιότητες

Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων μηνών, ο Κώστας Νικολούτσος ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι την υποψηφιότητα του για το δήμο Πύργου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Μια υποψηφιότητα που –όπως επισήμανε χθες η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ– έρχεται ν` αλλάξει τα δεδομένα της εκλογικής μάχης στην πρωτεύουσα της Ηλείας τον Μάιο του 2019…

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που έγινε στο «Επαρχείον» του Πύργου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ηλείας παρουσίασε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο.

Οδικός χάρτης επιδιώξεων και προτεραιοτήτων μαζί με τους κατοίκους

«Θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με τους κατοίκους του Δήμου, μέσα από ένα συστηματικό και δημιουργικό διάλογο να εξετάσουμε τα προβλήματα του τόπου και μαζί με την δική μας εμπειρία να συνδιαμορφώσουμε ένα οδικό χάρτη επιδιώξεων και προτεραιοτήτων»… ανέφερε αρχικά ο κ. Νικολούτσος.

«Παράλληλα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε αντίστοιχα αστικά κέντρα, ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις υφιστάμενες καλές πρακτικές. Αποτελεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας του πολίτη άλλα και η βελτίωση των σημερινών συνθηκών εξυπηρέτησης. Η αποκεντρωμένη παροχή δημοτικών υπηρεσιών και η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας εκτιμάμε, ότι θα επιτρέψει σε όλους τους κατοίκους των διαμερισμάτων να έχουν ισότιμη πρόσβαση με τους κατοίκους του αστικού κέντρου. Η επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης αλλά θα επιφέρει και σημαντική οικονομία στους δημοτικούς πόρους»… τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά προγράμματα, πέραν του ΕΣΠΑ, ο κ. Νικολούτσος δήλωσε πως «θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, όχι μόνο σαν εργαλεία κατασκευής έργων, αλλά συμμετοχής στο ευρύτερο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στους νέους μας».

Ο Πύργος ισχυρός πόλος καινοτομίας

«Η καινοτομία είναι φιλόδοξος στόχος υπάρχουν όμως όλες οι δυνατότητες αλλά και οι γνώσεις να καταστήσουμε τον Πύργο ισχυρό πόλο καινοτομίας με προφανή αποτελέσματα στην αξιοποίηση του διαθέσιμου υψηλού επιπέδου γνώσεων της νέας γενιάς»… συνέχισε στην ομιλία του ο κ. Νικολούτσος για να προσθέσει πως «Παράλληλα θα αγκαλιάσουμε την επιχειρηματικότητα, καταλυτικό  στοιχείο προόδου και προοπτικής για μείωση της ανεργίας. Προσβλέπουμε στην συνεργασία με το ισχυρό επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό που διαθέτουμε εντός και εκτός Πύργου και θα τους παροτρύνουμε να συνδράμουν την προσπάθεια μας. Αντίστοιχους δρόμους θα ανοίξουμε και στα θέματα παιδείας και δεν θα περιοριστούμε μόνο στις κτιριακές υποδομές και την βελτίωση τους  αλλά έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για εποικοδομητική συνεργασία με τον εκπαιδευτικό κόσμο. Αποτελεί δε βασική προτεραιότητα η βελτίωση της παιδείας σε όλους τους τομείς».

Πρωτοβουλίες για την πρωτογενή παράγωγη και τον τουρισμό

Ο κ. Νικολούτσος σχολίασε το γεγονός ότι στο σημερινό περιβάλλον η οικονομία του κάθε τόπου καθορίζει την στασιμότητα, την υποβάθμιση η την βελτίωση κάθε οικιστικού συνόλου, για να προσθέσει ότι «στον τόπο μας η πρωτογενής παράγωγη κύρια, και ο τουρισμός δευτερευόντως, είναι οι βασικοί τροφοδότες, της τοπικής οικονομικής  δραστηριότητας».

Συνεχίζοντας συμπλήρωσε ότι «Ειδικά φέτος με το τεράστιο πρόβλημα στην ελαιοπαραγωγή, αλλά και στα λοιπά προϊόντα της φυτικής παραγωγής, οφείλουμε να επανεξετάσουμε την θέση μας ως Δήμος και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Ίσως πρέπει να ανατρέξουμε και στο παρελθόν όταν η παραγωγή ήταν συνδεδεμένη με την έρευνα σε τοπικό επίπεδο. (Ινστιτούτο Σταφίδας). Για τον έτερο ισχυρό παράγοντα της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό, θα επιδιώξουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και την κατά κεφαλή κατανάλωση των ξένων επισκεπτών,  να δημιουργήσουμε ισχυρά κίνητρα για προσέλκυση των επιβατών της κρουαζιέρας στον Πύργο, ενώ θα επαναφέρουμε το Κατάκολο σαν προορισμό αναψυχής και θα στηρίξουμε νέες επιχειρηματικές δράσεις. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού αξιοποιώντας τους ισχυρούς ιστορικούς και φυσικούς πόρους που διαθέτουμε στον ευρύτερο χώρο του Δήμου. Πρόθεση μας η επαναφορά του Πύργου ως προορισμού για τον εσωτερικό τουρισμό και ειδικότερα του Τουρισμού Σαββατοκύριακου (City Brake), στόχο που έχουν επιτύχει γειτονικά μας αστικά κέντρα».

Επίσης ο κ. Νικολούτσος αναφέρθηκε στην αντισεισμική θωράκιση της περιοχής λέγοντας ότι «θα τύχη ιδιαίτερης προσοχής καθώς και η οργάνωση προστασίας από φυσικές καταστροφές».

Τόνισε επίσης ότι «Είναι σημαντικό να δώσουμε στον τόπο μας χαρακτηριστικά φιλικής πόλης που εκτός των άλλων θα αυξήσει την παρουσία πολλών συμπατριωτών μας που διαβιούν σε άλλα αστικά κέντρα».

«Οι πολλαπλές πολιτισμικές και αθλητικές δραστηριότητες θα τύχουν ιδιαίτερης προσοχής, θα τις συνδράμουμε ουσιαστικά και θα καλύψουμε όλο τον Δήμο, ενώ κρίνουμε απαραίτητο να υπάρχει ετήσιος προγραμματισμός εκδηλώσεων» είπε επίσης για να συμπληρώσει πως «Δεν διαφεύγει της προσοχής μας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουν πολλά νοικοκυριά στον Δήμο μας. Είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε πλέγμα δράσεων αλληλεγγύης και αρωγής για συμπολίτες που έχουν ανάγκη».

Στο τελευταίο σκέλος της ομιλίας του ο κ. Νικολούτσος τόνισε πως «Πρόθεση μας η εξειδίκευση και η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος μας. Η σημερινή μας τοποθέτηση δεν σηματοδοτεί απλά την έναρξη προεκλογικής εκστρατείας και περιόδου αλλά επιθυμεί να συνδιαμορφώσει μαζί με όλους εσάς το αναλυτικό πλαίσιο προγράμματος και δράσης. Προς αυτή την κατεύθυνση θα επιδιώξουμε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο. Αποτελεί και προσωπική αρχή αφού άλλωστε μέχρι τώρα η συλλογικότητα χαρακτήριζε την λήψη και την υλοποίηση κάθε απόφασης μου».

«Έχουμε να προσφέρουμε καινούργιες πολιτικές» κατέληξε ο κ. Νικολούτσος.

Όλη η επικαιρότητα