Αθλητισμός

Νικοπολίδης για Εθνική Ελλάδας: «Έχουμε ευκαιρία να κερδίσουμε πράγματα στα προκριματικά του Euro 2024»

"Εμφανίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα κάποιοι νεαροί παίκτες που μας γεμίζουν αισιοδοξία"
Ακούστε το άρθρο

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε για την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Αντώνης Νικοπολίδης, θεωρεί ότι η Εθνική Ελλάδας εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει το Γιβραλτάρ, ενώ στάθηκε στη δυσκολία του γαλανόλευκου ομίλου με την παρουσία της Γαλλίας και της Ολλανδίας, όπως επισημαίνει το newsit.gr.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

«Γενικά ως λαός είμαστε λίγο υπερβολικοί και όταν παίρνουμε καλά αποτελέσματα έχουμε υπερβολικές προσδοκίες. Όμως κάναμε μια καλή πορεία στο Nations League και όσο δύσκολος κι αν είναι ένας όμιλος με Γαλλία και Ολλανδία, έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε πράγματα και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Κι ακόμη κι αν δεν τα καταφέρουμε, θα αποκτήσουμε από αυτή τη διαδικασία εμπειρίες για να πάμε να προκριθούμε μέσω του Nations League. Είναι μια νέα Εθνική ομάδα, μπορεί να χτίσει πράγματα και να δει μέχρι πού μπορεί να φτάσει».

Για τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής: «Εμφανίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα κάποιοι νεαροί παίκτες που μας γεμίζουν αισιοδοξία. Όμως όλα αυτά τα παιδιά χρειάζονται εμπειρίες και θα δοκιμαστούν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι ομάδες μας δεν κάνουν κάτι σοβαρό στην Ευρώπη. Αν πάρουν εμπειρίες μέσα από υψηλό επίπεδο ανταγωνισμό, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Εγώ όταν έπαιξα στο Euro 2004 είχα πολλές συμμετοχές στο Champions League, το ίδιο και άλλα παιδιά».

Για την αποψινή πρεμιέρα απέναντι στο Γιβραλτάρ: «Πάντα έχει τη δυσκολία της η αρχή σε μια προκριματική φάση. Είμαστε σαφώς πιο ποιοτική ομάδα, έχουμε μια καλή συνέχεια από το Nations League και πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσουμε. Σε αυτή τη διαδικασία σημασία έχουν οι βαθμοί».

Όλη η επικαιρότητα