Ελλάδα

Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η απόφαση οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα»

Ακούστε το άρθρο

Για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» και για «μεθόδευση» προκειμένου ο Επ. Κορκονέας να έχει μία «σκανδαλώδης μεταχείριση» μίλησε η πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, αμέσως μετά την απόφαση για τη δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τόσο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος όσο και η Ζωή Κωνσταντοπουλου, στο άκουσμα της κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα, γνωστοποίησαν ότι θα ασκήσουν αναίρεση υπέρ του νόμου επί της απόφασης. «Η απόφασή σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» δήλωσε στο δικαστήριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με το Νίκο Κωνσταντόπουλο να τοποθετείται σχετικά:

«Καταδικάσετε τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος αυτός ήρθε στο δικαστήριο και ζήτησε ελαφρυντικό για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, συμπεριφέρθηκε ως τυμβωρύχος και σε αυτόν δώσατε ελαφρυντικό. Η πολιτική αγωγή θα ζητήσει την αναίρεση της απόφασης υπέρ του νόμου».

Υπεράσπιση: να διαγραφεί η δήλωση από τα πρακτικά…

Πολ. αγωγή: δεν μπορείτε να διαγράψετε αυτά που ειπώθηκαν. Οπως δεν διαγράφονται το «ελευθερος ο Σαραλιώτης, ελευθερος ο Κορκονέας».

Κωνσταντόπουλος: “Ακραίες νομικές επινοήσεις”

«Η απόφαση προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Θα ζητήσουμε την αναιρεση της απόφασης υπέρ του νόμου. Είναι κραυγαλέα αντίφαση. Το ιδιο δικατηριο που καταδικάζει τον Κορκονέα ως δολοφόνο με άμεσο δόλο γιατί εκτέλεσε ενα παιδι 15 χρονών, του χορήγησε ελαφρυντικό και τον αφηνει ελεύθερο. Ο άλλος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος διότι υπηρχαν αμφιβολίες για το διπλό δόλο που απαιτείται. Πρόκειται για ακραίες νομικές επινοήσεις που δεν υπηρετούν την αναζήτησή της ουσιαστικής αλήθειας. Ο Κορκονέας αποφάσισε και σκότωσε τον Αλέξανδρο. Υπήρξε ένας παρασκηνιακός μηχανισμός με στόχο και μεθοδευμένες αναβολές για να υπαχθεί η υπόθεση στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, οι οποίες ήταν καθοριστικής σημασίας», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ν. Κωνσταντόπουλος.

Από τη μεριά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Η πολιτική αγωγή είμαστε εδώ για τον Αλέξανδρο που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Η απόφαση επιβραβεύει τους δράστες, οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα, του κάθε αστυνομικού που θα δολοφονήσει πολίτη. Ειναι πολύ μακρά η σειρά των αποφάσεων που αντί να τιμωρήσουν, χάιδεψαν τους δράστες.

Η πολιτική αγωγή προέβλεψε και κατήγγειλε τη μεθόδευση. Με πρόσχημα την αιφνίδια ασθένεια συνήγορου, δόθηκε αδιανόητη αναβολή 40 ημερών για να ισχύσουν οι ευεργετικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα. Είναι προκλητικό να λέμε ότι ο Κορκονέας τυγχάνει αναγνώριση ελαφρυντικού και τελικά παίρνει ποινή χάδι».

Γ. Θαλάσσης, δάσκαλος Αλεξ. Γρηγορόπουλου και μάρτυρας στη δίκη:

«Και οι δύο αποφάσεις είναι αισχρες. Ο Κορκονέας βγαίνει αύριο. Ο Σαραλιώτης ήταν εκεί στο συμβάν, αλλά κρίθηκε αθωος. Έγινε ο γάμος, η νύφη παντρεύτηκε αλλά ο γαμπρός όχι. Υπάρχει μία προσβολή νεκρού αλλά κανείς δεν ντρέπεται. Ούτε το δικαστήριο ούτε ο εισαγγελέας… Το παιδί δεν προκάλεσε. Ήταν ένα καλό και τίμιο παιδί», δήλωσε ο κ. Θαλάσσης, έξω από τα δικαστήρια.

Υπεράσπιση: Εντός ολίγων ημερών ο εντολέας μου αποφυλακίζεται

Εξερχόμενος της δικαστικής αίθουσας, ο Β. Ανδρούλας, συνήγορος του Επαμ. Κορκονέα, είπε:

«Η απόφαση είναι απόλυτα σεβαστή. Αναφορικά με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, υπάρχει ικανοποίηση καθώς εντός ολίγων ημερών ο εντολέας μου αποφυλακίζεται. Η δίκη διήρκησε τρία χρόνια και αυτό δεν οφείλεται στην υπεράσπιση των κατηγορουμένων».

Αναφορικά με το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, ο συνήγορος υποστήριξε πως πρόκειται για μία περίσταση που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος και στον πρώτο βαθμό. «Υπαρχει απρόκλητη συμπεριφορά σε βάρος των Κορκονέα – Σαραλιώτη. Δεν τα λέω εγώ αυτά, κάναμε χρήση αυτών που κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες» δήλωσε.

via 

Όλη η επικαιρότητα