Εκκλησία Ελλάδα Ηλεία

Νίκος Κοροβέσης: Συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο για τον θρησκευτικό τουρισμό

Ακούστε το άρθρο

O NIKOΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Η Δυτ. Ελλάδα και η Ηλεία με τους Εκκλησιαστικούς «θησαυρούς» που διαθέτουν, επιδιώκουν κυρίαρχα και μπορούν να αναπτύξουν σε αρκετά μεγάλο επίπεδο τον θρησκευτικό τουρισμό. Πολύ περισσότερο τώρα  που νέα σημεία και χώροι επισκεψιμότητας είναι απαραίτητο να αναδείχθουν, αξιοποιώντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά και εκείνες που βρίσκοναι στο επίκεντρο της Ορθόδοξης Παράδοσής μας!

Αυτό ήταν το μήνυμα μιας πολύ σημαντικής συνάντησης που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, παρουσία  και του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, με τον οποίο ο Ηλείος αυτοδιοικητικός παράγοντας έχει πολύ καλές φιλικές σχέσεις, εδώ και πολλά χρόνια.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον στόχο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος και με ενδιαφέρον άκουσε τις προτάσεις του κ. Κοροβέση που είχε εργασθεί εντατικά πάνω στο θέμα, μελέτησε ιδιαίτερα τη δυνατότητα προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού και συνομίλησε με τον Μακαριότατο για όλες τις ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Η προσέλκυση μεγάλου αριθμού επισκεπτών τόσο από τον εγχώριο τουρισμό όσο και από το εξωτερικό με άξονα τις ιστορικές εκκλησίες και τις φημισμένες Ιερές Μονές σε Ηλεία και Δυτ. Ελλάδα, είναι αναγκαίο όπως είπε ο κ. Κοροβέσης να τεθούν σε προτεραιότητα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ήδη επεξεργάζεται ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένο πρόγραμμα προβολής και με την αξιοποίηση του V-R-3600 για την εικονική αποτύπωση εκκλησιών που αποτελούν σημείο αναφοράς και εντυπωσιασμού για όλη την περιφέρεια αρχής γενομένης από την Αχαΐα (Άγιος Ανδρέας, Παντάνασσα, Παντοκράτωρ).

ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι θα παρακολουθεί την προσπάθεια για να επιλεχθεί με τον καλύτερο τρόπο ενώ μίλησε με εξαιρετικά και συγκινητικά λόγια για τον φίλο του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, εξάροντας το μεγάλο ποιμενικό έργο και την κοινωνική του προσφορά  στην περιοχή. Ζήτησε δε να υπάρχει και η ανάλογη συνεργασία με τις τοπικές Εκκλησίες και Μητροπόλεις της Δυτ. Ελλάδος που όπως είπε αξίζει να αναπτύξουν τον θρησκευτικό τουρισμό με την ιστορική τους παρουσία.

Όλη η επικαιρότητα