Πολιτική

Νίκος Νικολόπουλος: «Κύριοι Υπουργοί, να απαντάτε εσείς σε ό,τι σας ρωτάμε»

Ακούστε το άρθρο

Λάβρος ο Νίκος Νικολόπουλος κατά Σκουρλέτη και Φάμελλου για το υπόστεγο του Ο.Λ.Π.Α. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ανεξάρτητου Αχαιού βουλευτή:

«Τα ερωτήματα του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών ήταν σαφή και χωρίς βαθμό δυσκολίας που να μην επιτρέπει να δοθούν εξίσου σαφείς απαντήσεις.

Παρά ταύτα, τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος απάντησαν, γύρω από τα «ασταθή» κτίσματα και το καρκινογόνο ΕΛΕΝΙΤ στην οροφή εγκατάστασης του λιμανιού της Πάτρας, με περισσή ασάφεια και μπόλικη ευκολία.

Επέλεξαν, με άλλα λόγια, να κάνουν τον… ταχυδρόμο και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε ο ρόλος τους… Συγκεκριμένα διαβίβασαν στον βουλευτή απαντήσεις που έδωσαν αντ’ αυτών υφιστάμενοί τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και τον Ο.Λ.ΠΑ. Απαντήσεις, που συσκοτίζουν, αντί να διαφωτίζουν για την καταλληλότητα ή μη κτισμάτων και το καρκινογόνο ΕΛΕΝΙΤ.

Οργισμένος από τις… μη απαντήσεις, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής προχώρησε στην κατωτέρω δήλωση:

«Απορώ με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζει τους κινδύνους που καραδοκούν στο λιμάνι της Πάτρας ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Υπουργός δεν είναι πάντως. Ταχυδρόμος και διαβιβαστής, σίγουρα ναι. Προφανώς, έχει παρερμηνεύσει το ρόλο, γι’ αυτό και δεν μπαίνει στον κόπο να δώσει ουσιώδεις και διαφωτιστικές απαντήσεις. Δεν μπαίνει στον κόπο, ίσως γιατί είναι… κατάκοπος γι’ αυτό ούτε καν σκέφθηκε ν’ αντικαταστήσει τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου του, ενώ επιτρέπει σ’ έναν κομματικό ιμπρεσάριο να κάνει όλο το «παιχνίδι» στον Ο.Λ.ΠΑ.»

Ο Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζει με τον ίδιο καυστικό και σκεπτικό τρόπο:

«Απαντά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Νίκος Κοντοές ότι «οι διαδικασίες καθαίρεσης του υπόστεγου με την στέγη από ΕΛΕΝΙΤ δεν ολοκληρώθηκαν». Αλλά πότε ξεκίνησαν και δεν το ξέρουμε;

Λέει, επίσης, ότι ενδέχεται να κριθεί… διατηρητέο το υπόστεγο (το αποδεδειγμένα καρκινογόνο!) από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων! «Μνημειώδεις», πράγματι, ενδεχόμενο. Δηλαδή, πίσω μου σ’ έχω σατανά»!

Οργισμένος, ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής προσθέτει:

«Μου κοινοποίησε ο Υπουργός ένα ακόμη έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Νίκου Κοντοέ.

Αναφέρει ότι οι έλεγχοι αντισεισμικότητας και στατικότητες λιμενικής ζώνης… Ξέρετε γιατί; Διότι, σύμφωνα με άλλο έγγραφο του Αναπληρωτή Προϊσταμένου ΤΑΣ νομού Αχαΐας Γιάννη Σωτηρόπουλου, για το πρώην κτίριο των υπηρεσιών λιμένα «δεν υποβλήθηκε εντός των νομίμων προθεσμιών στην υπηρεσία μας φάκελος μελέτης επισκευής»! Τραγέλαφος και κλαυσίγελος μαζί.

Ασκούν διοίκηση τα… ούφο στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων, τον Ο.Λ.ΠΑ. και του ΤΑΣ, χωρίς να υπάρχει μεταξύ τους ένα υποτυπώδες, έστω, επίπεδο συνεννόησης…».

Ο Νίκος Νικολόπουλος καταλήγει ως εξής:

« Θα επανέλθω με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση. Οφείλουν να δώσουν απαντήσεις οι ίδιοι οι Υπουργοί κι όχι τα… φερέφωνά τους. Κυρίως να δώσουν λύσεις σε προβλήματα της λιμενικής ζώνης, που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή ανυποψίαστου διερχόμενων συνανθρώπων μας…»

thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα