Νίκος Παναγούλιας: «Στόχος μας να περνάμε όλοι καλά!»

Share

«Όταν είμαι στα decks τα ξεχνώ όλα και δίνω όλο μου το είναι εκεί για τη διασκέδαση του κόσμου και συνάμα τη δική μου. Και όσο το αποτέλεσμα με δικαιώνει δε με βλέπω να σταματάω αυτό το.. μουσικό ταξίδι»..


Είναι ο άνθρωπος που σε κάθε νυχτερινή μας έξοδο κρατά στα χέρια του τη διασκέδαση μας… Είναι ο άνθρωπος που θα μας φτιάξει τη διάθεση… Είναι ο άνθρωπος που θα του δώσουμε και μια παραγγελιά… Είναι ο deejay Νίκος Παναγούλιας.

Ένας κορυφαίος της φάσης που ξεκίνησε από μικρό παιδί να ασχολείται με τη νύχτα… Σήμερα, μετά από δεκαπέντε χρόνια πορείας στο deejaying μοιράζεται με όλους εμάς τις άγνωστες πτυχές του…

Ταλαντούχος, πρόθυμος να σε βοηθήσει, αληθινός… Όλα αυτά σου δίνουν ένα καλό παιδί και ένα καλό -για εμένα- φίλο.

Μια βόλτα με το αυτοκίνητό του και το άκουσμα ενός από τα αγαπημένα του κομμάτια, το “Around” από Noir & Haze, στάθηκε η αφορμή για τη σημερινή μας συζήτηση..

Συνέντευξη στον Κων/νο Γκελντή

Ποιος είναι ο Νίκος με τρεις λέξεις;
Φιλόδοξος, οργανωτικός και… DJ.

Πως προέκυψε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;
Προέκυψε σε πολύ μικρή ηλικία, περίπου δεκαπέντε χρόνια πίσω. Το μικρόβιο μου το μετέδωσε με μεγάλη του προσπάθεια ένας πολύ καλός μου φίλος, ο οποίος δεν ασχολείται πλέον με το χώρο και του χρωστάω μεγάλο μέρος της μέχρι τώρα πορείας μου.

Πως είναι να έχεις τη διασκέδαση του κόσμου “στα χέρια σου”;
Είναι πρώτα από όλα διασκέδαση και για μένα τον ίδιο… Το κάνω με χαρά και μεράκι και πλέον χωρίς κανένα άγχος. Μπορώ εύκολα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να αναλάβω την διασκέδαση του κόσμου σε ένα καφέ-μπαρ ή κλαμπ. Όταν όλοι είναι χαρούμενοι και περνούν όμορφα στα μαγαζιά που δουλεύω, παίρνω κι έγω δύναμη να συνεχίσω αυτό που κάνω με το ίδιο πάθος όπως και πριν 15 χρόνια που ξεκίνησα. Γι αυτό δε θα με δεις ποτέ να βαριέμαι και να μην έχω όρεξη εν ώρα δουλειάς. Όταν είμαι στα decks τα ξεχνώ όλα και δίνω όλο μου το είναι εκεί για τη διασκέδαση του κόσμου και συνάμα τη δική μου. Και όσο το αποτέλεσμα με δικαιώνει δε με βλέπω να σταματάω αυτό το.. μουσικό ταξίδι.

Τι μουσική παίζεις κυρίως;
Παίζω σχεδόν τα πάντα… Προτιμώ ωστόσο house, tech house και r&b…

Πες μας τρία κομμάτια που δεν θα λείψουν από κανένα σετ σου…
Mc Solaar – hasta la vista, Pryda – Armed, Noir & Haze – Around (Solomun remix)

Ποια είναι η πιο “τρελή” ή απρόοπτη στιγμή της καριέρας σου ως deejay;
Ήταν πριν πολλά χρόνια… Στο ξεκίνημα της καριέρας μου, σε ένα από τα καλύτερα τότε μαγαζιά του Πύργου… Ήταν βράδυ Μεγάλης Παρασκευής περίπου στις δύο, το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο κι ένας πελάτης μου ζήτησε παραγγελιά ένα ζεϊμπέκικο το οποίο εκείνη τη στιγμή δεν γινόταν να το βάλω γιατί δεν ταίριαζε με το πρόγραμμα. Τότε, αφού αρνήθηκα να το βάλω, ήρθε το αφεντικό και μου είπε “ή το βάζεις ή φεύγεις”… Κι έτσι απλά, επέλεξα να φύγω και έμεινε πίσω ένα μαγαζί γεμάτο χωρίς deejay. Μετά από λίγη ώρα, έκλεισε..

Στη μέχρι σήμερα πορεία σου στον χώρο, ποια είναι η καλύτερή σου στιγμή;
Η συνεργασία μου με το Mercado bar και η χημεία-φιλία που έχω με όλο το προσωπικό και τους ιδιοκτήτες… Πιστεύω η όλη κατάσταση, αντανακλά και στον κόσμο με αποτέλεσμα να περνάμε όλοι καλά…

Αν μετά τη συνέντευξη μπαίναμε στο αυτοκίνητό σου, τι μουσική θα ακούγαμε στη διαδρομή;
Αυτό δεν το ξέρω και δεν το προγραμματίζω… Η μουσική εξαρτάται από τη διάθεση που θα έχω, αν και περιορίζεται σε House και R&B.

Ποια είναι η άποψή σου για τη μουσική του σήμερα;… Πως βλέπεις τη σημερινή νεολαία;
Η νεολαία θεωρώ πως πλέον διασκεδάζει με ό,τι γίνεται “μόδα” χωρίς αυτό να είναι πάντα κάτι ποιοτικό και η μουσική καθώς και τα τραγούδια είναι συνήθως χωρίς κάποιο νόημα… Η μουσική για εμένα, πάντα, ήταν τρόπος έκφρασης, πράγμα που θεωρώ πως δεν συμβαίνει πλέον καθώς αυτή η.. τέχνη, δεν εξελίσσεαι. Δυστυχώς, η σημερινή μουσική μου φαίνεται τόσο “μικρή” μπροστά στους παλαιότερους καλλιτέχνες, και δε νομίζω να αλλάξει αυτό σύντομα.

Με τις.. θαυμάστριες, τι γίνεται;
Αυτό θα το κρατήσω… μυστικό! (γέλια)

Πως βλέπεις τον Νίκο σε μερικά χρόνια από τώρα;…
Δεν μπορώ να το ξέρω, ούτε προγραμματίζω κάτι για το μέλλον… Σίγουρα όμως, θα ήθελα να είμαι λίγο πιο ήρεμος και με λιγότερες ώρες δουλειάς που συνεπάγεται με περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα είμαι στη “νύκτα” για μια ζωή, αν και ποτέ βέβαια μη λες ποτέ… Παρόλα αυτά, είμαι ένα άτομο που ζει το παρόν χωρίς να αγχώνεται και να νοιάζεται και τόσο για το μέλλον… “Έχει ο θεός”, λένε.

Τι σε κάνει να χαμογελάς;
Με κάνει να χαμογελώ όταν βλέπω τον κόσμο στα μαγαζιά που παίζω να περνά καλά και να διασκεδάζει.