Συνεντεύξεις

Νίκος Σιαψάλης : «Οι νέοι πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»

Της εμπιστοσύνης του εμπορικού κόσμου χαίρει ο Νίκος Σιαψάλης, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης στις πρόσφατες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας και πέτυχε την επανεκλογή του στην προεδρία του Συλλόγου. Ο ίδιος επισημαίνει ότι αυτό αποτελεί αναγνώριση και προς το πρόσωπό του και προς το Διοικητικό Συμβούλιο και μιλά σήμερα στην ‘Π’ για τις επόμενες κινήσεις του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου.

-Για δεύτερη θητεία στο ‘τιμόνι’ του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, περιμένατε την επανεκλογή σας και τι σημαίνει η πρωτιά που έδωσαν στο πρόσωπό σας τα μέλη του Συλλόγου;

Η προηγούμενη θητεία απέδωσε καρπούς και ο κόσμος εκτίμησε τον αγώνα που κάναμε για την “Ανάσταση” της αγοράς, καθώς οργανώσαμε πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων. Η ικανοποίηση των εμπόρων ήταν φανερή μέσω των συζητήσεων που έγιναν το διάστημα αυτό, άρα ήταν επόμενη η  προσωπική εκλογή μου και η συντριπτική νίκη του ψηφοδελτίου μας. Αν και υπήρξαν λασπολογίες και ανακρίβειες, τόσο προς το πρόσωπό μου όσο και ως προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εμείς καταφέραμε να τις προσπεράσουμε, κάτι το οποίο φάνηκε από την μεγάλη προτίμηση των εμπόρων.

 

-Αναδείχθηκε στο Σύλλογο ένα Συμβούλιο από νέους ανθρώπους ηλικιακά και φαίνεται ότι αυτός ήταν και ο στόχος σας κατά την συγκρότηση του ψηφοδελτίου, πιστεύετε ότι ως νέοι άνθρωποι έχετε να δώσετε περισσότερα πράγματα;

Ήρθε η ώρα που οι νέοι άνθρωποι πάρουν τη σκυτάλη και ξεκινήσουν τον αγώνα για το καλύτερο μέλλον του εμπορικού κόσμου. Υπάρχει όρεξη, θέληση και φυσικά υπομονή εκ μέρους μας, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και στα προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους εμπόρους. Στο υπάρχον συμβούλιο έχουν εκλεγεί επτά μέλη που υπήρχαν ήδη στο προηγούμενο Δ.Σ. και εξελέγησαν και δύο καινούργια.

 

-Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας ως πρόεδρος;

Αρχικά, θα δώσουμε μείζονα σημασία στην ορθή ολοκλήρωση του προγράμματος ‘’Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου’’( Open-Mall), καθώς είναι ένα μεγάλο project πρωτοφανές, πρώτον για την πόλη μας και δεύτερον για τον δήμο Ήλιδας. Επίσης, έχουμε ως στόχο να επιλύουμε καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι. Με μεθοδικότητα θα βρεθούν τρόποι αύξησης των εισοδημάτων των καταστημάτων στις περιοχές της Αμαλιάδας και της Κουρούτας. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους επιχειρηματίες στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ήλιδας, οι οποίοι δίνουν το δικό τους αγώνα καθημερινής επιβίωσης.

-Θα συνεχίσετε να ασχολείστε σαν Σύλλογος και με τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο Ήλιδας και το νομό Ηλείας γενικότερα;

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλα τα αναπτυξιακά θέματα που αφορούν το νομό Ηλείας, όπως η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου- Τσακώνας, η κατασκευή αεροδρομίου και η σύνδεση του σιδηροδρόμου. Επίσης, όσον αφορά το δήμο Ήλιδας θα παλέψουμε για την διατήρηση της πανεπιστημιακής σχολής τριών κατευθύνσεων, Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Τμήμα Οικονομίας, καθώς και για την ολοκλήρωση των υποδομών (διαμονή και εστιατόριο). Φλέγον ζήτημα θα αποτελέσει και η διατήρηση του νοσοκομείου Αμαλιάδας, καθώς διεκδικούμε αυτόνομη διοίκηση, πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, λειτουργία νέας πτέρυγας(Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κλπ.), επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής.

 

-Το αμέσως επόμενο διάστημα τι έχετε δρομολογήσει σε ότι αφορά τις δράσεις του Συλλόγου;

Αρχικά, έχει προγραμματιστεί η λειτουργία τριών εκθέσεων στον χώρο της Κουρούτας( βιβλίου, αξεσουάρ και είδη δώρου, έργων τέχνης). Ακόμα, έχει δρομολογηθεί για τις 10 Αυγούστου η  Λευκή Νύχτα, η οποία όπως έχει αποδειχθεί δίνει μία οικονομική ανάσα στους συμμετέχοντες εμπόρους της πόλης μας.

 

-Κάτι τελευταίο, κατά την προηγούμενη θητεία σας διαπιστώσαμε ότι το μεγαλύτερο βάρος το σηκώσατε εσείς και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου, πιστεύετε ότι αυτή τη φορά θα καταφέρετε να ενεργοποιήσετε περισσότερα μέλη;

Φυσικά, αυτή είναι μία πρόκληση, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Θα ενεργοποιήσουμε όσα περισσότερα μέλη μπορούμε, προκειμένου με συλλογικό και ομαδικό πνεύμα να μπορέσουμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα, γενικότερα για την πόλη μας και ειδικότερα για τους εμπόρους.

Who is Who

Ο Νίκος Σιαψάλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου 1980, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στην Αμαλιάδα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, του Θανάση και της Βασιλικής. Διατηρεί κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Αμαλιάδα. Από το 2013 έως το 2015 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και από το 2015 κατέχει την θέση του προέδρου και επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές. Από το 2017 έως σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηλείας, από το 2018 έως σήμερα είναι ειδικός γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε και από το 2014 έως σήμερα πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού και νηπιαγωγείου Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα