Κόσμος Ποδόσφαιρο

Νιούκαστλ: Έγινε η πιο πλούσια ομάδα στον κόσμο

Η είδηση ότι η Νιούκαστλ ανήκει πλέον στο fund των Σαουδαράβων είναι πρώτη τόσο στα αθλητικά όσο και στα οικονομικά ΜΜΕ. Αιτία η τεράστια περιουσία των νέων ιδιοκτητών που μπορεί να αλλάξει το σκηνικό στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Ακούστε το άρθρο

Η Νιούκαστλ έγινε και επίσημα η πιο πλούσια ομάδα στον κόσμο αφού την αγόρασε το fund που ανήκει στον πρίγκιπα από τη Σαουδική Αραβία, Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν (PIF). Η περιουσία των νέων ιδιοκτητών εκτιμάται ότι είναι πάνω από 32ο δις λίρες.

Η σύνθεση της νέας διοίκησης

Οι Σαουδάραβες θα ελέγχουν το 80%, ενώ το υπόλοιπο 20% θα ανήκει στη μεσάζοντα Αμάντα Στέιβλι και την επενδυτική εταιρεία των αδερφών Ρούμπεν. Οι νέοι ιδιοκτήτες πλήρωσαν 350 περίπου εκατομμύρια για να αποκτήσουν τις «καρακάξες» από τον Μάικ Άσλεϊ.

Νέος πρόεδρος θα είναι ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και αυτός που θα «τρέχει» τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο θα είναι ο Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν.

Οι οπαδοί της Νιούκαστλ είναι εκστασιασμένοι μετά την αγορά της ομάδας, τόσο επειδή ήθελαν να αποχωρήσει ο Μάικ Άσλεϊ, όσο και επειδή πιστεύουν ότι με τις οικονομικές δυνατότητες που θα έχει ο σύλλογος θα μπορούν να δουν στο «Σεντ Τζέιμς Πάρκ» κορυφαίους ποδοσφαιριστές και να διεκδικήσουν τρόπαια τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ευρώπη.

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοιες προσδοκίες, καθώς η περιουσία των νέων ιδιοκτητών της Νιούκαστλ είναι μυθική. To Goal παρουσίασε τους πιο πλούσιους ιδιοκτήτες ομάδων, με τη σύγκριση πραγματικά να… τρομάζει.

Το fund των Σαουδαράβων υπολογίζεται ότι έχει στη διάθεσή του 320 δισεκατομμύρια, ενώ ο Σεΐχης Μανσούρ της Σίτι έχει «μόλις» 23,2 δισεκατομμύρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Σάλτσμπουργκ με 15,7 δις.

Ακολουθούν οι Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους με 11 δις, ενώ ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι με 9,6 δις.

Δείτε τους 10 πιο πλούσιους ιδιοκτήτες ομάδων στον κόσμο

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα