Μπάσκετ

Νιπεργιάλης στο «ΦΩΣ»: «Θα οδηγήσω σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες τον Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας»

«Πρωταγωνιστικός ο στόχος και τη νέα σεζόν!» Νιπεργιάλης: «Ξέρω τον δρόμο…»

Ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας φιλοξενήθηκε το περασμένο Σάββατο στην πανελλήνιας κυκλοφορίας αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ» και μάλιστα με παραπομπή στην πρώτη σελίδα της ιστορικής εφημερίδας.

Το ρεπορτάζ του Μίλτου Σπυρόπουλου έχει τίτλο «Η νέα δύναμη της Ηλείας» και κάνει λόγο για τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια, που την έφερε από την Α2 ΕΣΚΑΗ στη Γ΄ Εθνική με ισάριθμες ανόδους.

Ο προπονητής του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, Βασίλης Νιπεργιάλης δήλωσε στην ιστορική εφημερίδα:

«Το 2017 επέστρεψα ύστερα από τρία χρόνια αποχής, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, στο χώρο της καλαθοσφαίρισης. Βέβαια όταν αφήνεις μια ομάδα (Κόροιβο) στην Basket League, για να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή μόνο εύκολο δεν είναι. Οι όποιες, που ήταν πολλές, επιφυλάξεις μου κάμφθηκαν από την επιμονή του Βαγγέλη Κιούφη να δημιουργήσουμε ένα νέο σύλλογο στην Αμαλιάδα που θα μπορούσε να καλύψει το κενό που άφηνε η συμμετοχή του Κοροίβου σε επαγγελματική κατηγορία. Στελεχώσαμε την ομάδα με ταλαντούχα παιδιά από όλη την Ηλεία που είχαν διάθεση να διακριθούν. Δούλεψαμε ώρες ατέλειωτες σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο, βάλαμε γερά θεμέλια από τις Ακαδημίες, τα Αστερια Αμαλιάδας, μέχρι την ανδρική μας ομάδα τον Α.Σ.Σ Αμαλιαδας. Η στήριξή μας απλόχερη από κάθε γωνιά της πόλης μας και του νομού μας. Οι προϋπολογισμοί μας ρεαλιστικοί και τηρούμενοι στο 100%. Μέσα σε δυο χρόνια καταφέραμε να έχουμε οργάνωση που θα ζήλευαν ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και όλοι οι αθλητές να θέλουν να έλθουν στην Αμαλιάδα να αγωνιστούν.

Αυτά ήταν τα δύσκολα γιατί πιστεύω ότι όταν οργανωθεί το αγωνιστικό καθαρά κομμάτι γίνεται πιο εύκολο. Όταν χρειάστηκε προσθέσαμε αθλητές με εμπειρία ανωτέρων κατηγοριών για να δώσουν την αύρα του πρωταθλητισμού. Δύο πρωταθλήματα σε δύο χρόνια σε μια δύσκολη Ένωση, όπως είναι αυτή της ΕΣΚΑΗ, δεν είναι εύκολο να γίνει. Άλλες ομάδες χρειάστηκαν δεκαετίες να το πετύχουν. Η άνοδός μας είναι απόλυτα δίκαιη αφού βρισκόμαστε στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας αντιμετωπίσει όλους τους ανταγωνιστές μας εκτός έδρας ενώ παράλληλα βάσει προγράμματος και προκήρυξης κυνηγούσαμε την απευθείας άνοδο. Παίξαμε θεαματικό μπάσκετ με πάνω από 80 πόντους μ.ο. στην επίθεση συνδυάζοντας το με την ουσία του αποτελέσματος.

Να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές, σε όλο το team του ΑΣΣΑ, να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για την αγάπη τους και να δώσω το πιο μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές και χορηγούς αυτής της ομάδας. Τα όνειρα σίγουρα δεν σταματούν εδώ, ξέρω τον δρόμο έχω τον τρόπο να οδηγήσω σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες τον σύλλογο. Πολλοί με ρωτούν αν αντέχει δυο ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες η πόλη της Αμαλιάδας. Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους, θα απαντήσω για την δίκη μας ομάδα. Όπως ταπεινά ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, έτσι θα συνεχίσουμε με απόλυτη διαφάνεια, αγάπη και μεράκι αυτό που κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε την αγάπη της πόλης και του νομού, θα σεβαστούμε τον απλό φίλαθλο που μας στηρίζει όπως και τον μεγαλύτερο χορηγό.

Σε αυτό το σημείο θέλω να καλέσω σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις του νομού, χωρίς όρους, χωρίς διαχωριστικές γραμμές με μόνο στοιχείο την αγάπη μας για το μπάσκετ και τα νέα παιδιά. Μαζί να βάλουμε τα θεμέλια σε κάτι μεγάλο αλλά υγιές, με σεβασμό στην παραμικρή προσφορά. Η Αμαλιάδα μπορεί, η Ηλεία μπορεί να συνεχίσει να ονειρεύεται, τα καλύτερα έρχονται».

Μετά την ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ. για τη διαμόρφωση των κατηγοριών τη νέα σεζόν, ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας θα πάρει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του καθώς απομένει μόνο η επικύρωση της βαθμολογίας από την ΕΣΚΑΗ. Ο σύλλογος της Αμαλιάδας εξέδωσε ανακοίνωση γι’ αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας παράλληλα πως και τη νέα σεζόν θα έχει πρωταγωνιστικό στόχο.

Η ανακοίνωση του Α.Σ.Σ.Α.:

«Με τα δύο πόδια στην Γ΄ Εθνική ο Α.Σ.Σ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ! Πέρασε η διαμόρφωση των κατηγοριών, δύο ομάδες από την ΕΣΚΑ-Η παίρνουν την άνοδο. Αναμένει μόνο την επικύρωση της βαθμολογίας.

Ανακοινώθηκε από την Ε.Ο.Κ. η διαμόρφωση των κατηγοριών σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες. Σύμφωνα με αυτό από την ΕΣΚΑΗ θα πάρουν την άνοδο δύο ομάδες για το νέο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στον Α.Σ.Σ.Α. να πάρει αυτό που κέρδισε επάξια μέσα στα παρκέ.

Να πάρει όχι μόνο την άνοδο αλλά και τον τίτλο του πρωταθλητή αφού σε όλη την Ελλάδα επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες με την ισχύουσα κατάταξη.

Αυτό που απομένει είναι η ΕΣΚΑΗ να επικυρώσει την βαθμολογία κάτι που δεν θα αργήσει να έρθει.

Ήδη πάντως στην Αμαλιάδα έχουν ξεκινήσει τα πλάνα και τις επαφές για τη νέα σεζόν όπου ο στόχος θα είναι πρωταγωνιστικός για μια ακόμα χρονιά.

Σε πρώτο πλάνο οι ανανεώσεις των αθλητών από την φετινή χρονιά ενώ παράλληλα η ομάδα θα ενισχυθεί με αθλητές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην Γ Εθνική .

Ιδιαίτερη προσπάθεια θα γίνει να διατηρήσει η και να αυξήσει το Ηλειώτικο στοιχείο ώστε να επιτευχθεί η χημεία που θα οδηγήσει τον Α.Σ.Σ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ σε νέες επιτυχίες».

Όλη η επικαιρότητα