Ηλεία

Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας: Περιμένουν ακόμα την υπογραφή

Ακούστε το άρθρο

   Κοντεύει να…τελειώσει το σχολικό έτος και οι γονείς των μικρών μαθητών Νηπιαγωγείου από το ορεινό τμήμα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ακόμα περιμένουν το Ταξί να μεταφέρει τα παιδιά τους στο σχολείο.

   Οι πέντε μικροί μαθητές από την Τριποταμιά Αρκαδίας (σ.σ 10 χλμ από το Βασιλάκι), το Βασιλάκι, τη Βύλιζα και την Αρχαία Πίσα, φοιτούν στο Νηπιαγωγείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όταν και αν οι γονείς τους μπορούν να τα μεταφέρουν. Κι αυτό γιατί, αν και πλησιάζουμε στον Μάρτη, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία ανάθεσης στο Ταξί, για τη μεταφορά τους.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά τους, είτε με δικά τους μέσα, είτε ναυλώνοντας οι ίδιοι ταξί, για να τα μεταφέρει στο σχολείο, καθώς είναι αρκετά μικρά (προνήπιο και νηπιαγωγείο) για να μπουν στο μαθητικό λεωφορείο, χωρίς συνοδό, για να μεταβούν στο σχολείο τους. Πέρα από την «οικονομική αιμορραγία» των οικογενειών υπάρχει και η αναστάτωση του οικογενειακού προγραμματισμού, αφού οι γονείς είναι αναγκασμένοι να αφήνουν τις δουλειές τους για να πηγαίνουν τα παιδιά το πρωί στο σχολείο και να τα παίρνουν το μεσημέρι, για να μη τους στερήσουν το αγαθό της γνώσης και της κοινωνικοποίησης στη σχολική κοινότητα. Κι όταν δεν μπορούν, απλά τα παιδιά δε θα πάνε στο σχολείο.

Όπως σημειώνουν οι γονείς, αν και ο διαγωνισμός έγινε στις αρχές Ιανουαρίου και μάλιστα βρέθηκε και ο μειοδότης, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από την πλευρά της Περιφέρειας, για να γίνει η ανάθεση και να ξεκινήσουν τα παιδάκια να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο τους.

Όλη η επικαιρότητα