Ηλεία

Νηπιαγωγείο Κατακόλου: Πιστέψαμε και πετύχαμε!

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου, στο νηπιαγωγείο Κατακόλου, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, εκδήλωση με αφορμή την πρόσφατη διάκριση του σχολείου που απέσπασε το βραβείο της Σημαίας του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου…

Η βράβευση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο». Με κριτήριο την πολύχρονη και αδιάλειπτη παρουσία του στο πρόγραμμα, την εφαρμογή των αξιών του αειφόρου σχολείου και την πίστη σε αυτές, η επιστημονική ομάδα του «Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου» και το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αποφάσισε να απονείμει στο σχολείο του Κατακόλου την σημαία του Αειφόρου Σχολείου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους στην εορταστική εκδήλωση το νηπιαγωγείο Κατακόλου, απεύθυναν οι μαθητές και οι γονείς τους, η προϊσταμένη του Έλενα Αναστασίου όσο και η ομότιτλη της του Δημοτικού Σχολείου Κατακόλου Αγγελική Σοφού που μαζί με την Ελένη Σουλαντίκα  εκπροσώπησαν και τον Σύλλογο Διδασκόντων.

«Σας ευχαριστούμε όλους όσοι πιστέψατε στο όραμα μου αυτό! Με την παρουσία σας, τον εθελοντισμό σας, την καλή σας διάθεση και την άνευ όρων προσφορά σας, συμβάλλατε στο να γίνει το σχολείο μας ένα πραγματικό κέντρο πολιτισμού. Μια όαση ελπίδας, αισιοδοξίας, ένα σχολείο ουσίας, που υπηρετεί πραγματικά τους σκοπούς και τις αξίες  της Ανθρωπιστικής Παιδείας και Εκπαίδευσης  του νέου ανθρώπου. Πλέον μιλάμε για ένα σχολείο που υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Προάγει την αειφορία και τον πολιτισμό και διαμορφώνει ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια μας αυτή. Δεσμευόμαστε για τη δυναμική συνέχεια των προσπαθειών μας για ένα σχολείο αειφόρο, με όλες τις ιδέες, τις αξίες και το όραμα που εμπεριέχει η έννοια της λέξης»… ανέφερε, στον χαιρετισμό της η Έλενα Αναστασίου.

Ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος από την Έλενα  Αναστασίου, που αποτελούνταν από διάφορες δράσεις που συνετέλεσαν ώστε να φτάσει στη βράβευση η σχολική μονάδα από την επιστημονική ομάδα του “Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου” και το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού..

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την έπαρση της Σημαίας του Αειφόρου Σχολείου που ανεμίζει περήφανα, πλέον, στο προαύλιο του νηπιαγωγείου Κατακόλου. Λίγο πριν την έπαρση στους μαθητές του νηπιαγωγείου Κατακόλου δόθηκαν τιμητικοί έπαινοι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτης Ζεύλας, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Μαρία Παπαστόικου, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ευγενία Ηλιοπούλου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Πύργου Δημήτρης Μεσσαλάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (Δ.Λ.Τ.Π.) Λεωνίδας Βαρουξής, ο αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. Σάκης Αντωνόπουλος, ο εκπρόσωπος του Τ.Σ. Κατακόλου και μέλος του Δ.Λ.Τ.Π. Μάκης Ρομποτής, ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου (και Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηλείας) Νίκος Κουσάβελος, η προϊσταμένη του 9ου νηπιαγωγείου Πύργου Τασία Μπαϊλού, η Ιωάννα Τομαροπούλου, η υπεύθυνη της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου Σπύρος Χιώνης.

Όλη η επικαιρότητα