Ηλεία

ΝΜ Αμαλιάδας: Με αυταπάρνηση το προσωπικό ανταποκρίνεται στις δυσκολίες των ημερών – Επέστρεψαν οι εργαζόμενοι από καραντίνα

Κανονικά στις θέσεις τους επέστρεψαν 30 εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας που είχαν τεθεί σε καραντίνα και βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας είχε προσέλθει, έχοντας λάβει από μόνος του μέτρα προστασίας, ο άτυχος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης που τελικά έχασε τη ζωή του, δείχνοντας υπευθυνότητα ακόμη και σε μια δύσκολη γι’ αυτόν συγκυρία που έμελλε να μην έχει δυστυχώς αίσιο τέλος.

Το προσωπικό είχε τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, αφού πολλοί είχαν έρθει σε επαφή τόσο με τον Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, όσο και με άλλους συνταξιδιώτες του στην μοιραία, όπως αποδείχτηκε, εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Τότε, στην τιτάνια προσπάθεια, που κατέβαλλε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και διοίκηση της Μονάδας, κάποιοι μιλούσαν για ολιγωρία και παραλείψεις, ακόμη και για έκθεση σε κινδύνους, τη στιγμή που ο καθένας από το πόστο του, με πενιχρά μέσα, πάλευε να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, αλλά και να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

Κι όλα αυτά, ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες πολλοί διατείνονταν ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας είναι «διακοσμητική» και θα πρέπει να κλείσει, «αποψιλώνοντας» Κλινικές ανά τακτά διαστήματα…

Ότι το προσωπικό του νοσοκομείου διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση αυτή, λαμβάνοντας τα καλύτερα δυνατά μέτρα προστασίας, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος, με αφορμή και την επιστροφή των εργαζομένων που ήταν σε καραντίνα:

«Με  ανάμεικτα συναισθήματα υποδεχτήκαμε πίσω τους συναδέλφους μας μετά το 14ημερο υποχρεωτικό  κατ οίκον περιορισμό. Είναι όλοι υγιείς και  δυνατοί. Υπενθυμίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι υγειονομικοί ιδιαίτερα του παθολογικού τομέα και των ΤΕΠ με επικεφαλής τον συντονιστή ιατρό Κώστα  Αλεξόπουλο   και τα αξία στελέχη  του υπερέβαλλαν εαυτό και διαχειρίστηκαν  τους δυο εκδρομείς από τους Άγιους Τόπους λαμβάνοντας  τα καλυτέρα μέτρα προστασίας.

Όλοι στα τεστ  για τον κοροναϊό βρέθηκαν  αρνητικοί. Αυτό δείχνει μια υπεύθυνη και αποτελεσματική υγειονομική φροντίδα που μας  προφύλαξε από την διασπορά του ίου.  Ο παθολογικός τομέας ανταποκρίθηκε στο έπακρον στο καθήκον».

Αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση…

Ο κ. Σωτηρόπουλος στάθηκε και στην αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, αφήνοντας αιχμές προς  την προηγούμενη διοίκηση  του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας που μιλούσε, όπως ανέφερε, για «επισφαλή λειτουργικά» παθολογική κλινική στην Αμαλιάδα.

«Αναλογιστείτε  αν είχε επικρατήσει η θέση της απερχόμενης διοίκησης να κλείσει η  παθολογική της Αμαλιάδας « ως επισφαλής λειτουργικά», που θα είχαν φτάσει σήμερα  στην περιοχή μας  τα κρούσματα του κοροναιού , αν οι ασθενείς από το πούλμαν, την Κυριακή  1 Μαρτίου δεν απομονωνόταν τάχιστα από το προσωπικό  της Ν.Μ Αμαλιάδας με δικιά μας ευθύνη σε θαλάμους μονόκλινους,  παρά την αντίθετη άποψη του ΕΟΔΥ  και διαχειριζόντουσαν  στην μονάδα του Πύργου με πολύωρη αναμονή  στα ΤΕΠ  σε 5κλινους και 6κλινους θαλάμους.

Βλέπουμε την διαχείριση σήμερα από άλλα νοσοκομεία που μολύνθηκαν υγειονομικοί και λοιποί και δείτε την διαχείριση της  «επισφαλούς»  κλινικής κατά « τους σοφούς» που αποτρέψαμε επιτυχώς την διάδοση του ιού εντός  και εκτός νοσοκομείου.

Περιμένουμε από την πολιτεία να κάνει πράξεις τις δεσμεύσεις της και να προληφθούν άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ελπίζουμε σε επάρκεια υγειονομικού υλικού  και χρηματοδότησης του νοσοκομείου μας. Ο αγώνας συνεχίζεται», επεσήμανε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα