Εκλογές Ηλεία

ΝΟΔΕ Ηλείας: “Μονομαχία” Γαβρά – Χήνου για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές

Ακούστε το άρθρο

Ο νυν πρόεδρος Χρήστος Γαβράς και ο προκάτοχός του Γιώργος Χήνος θα διεκδικήσουν εκ νέου την προεδρία της ΝΟΔΕ Ηλείας στις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 13 Μαΐου. Η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τη ΝΟΔΕ Ηλείας όσο και για τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜΤΟ) ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και άρτιας εξυπηρέτησης από τα μέλη της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής (ΝΕΦΕ) Ηλείας.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς, τόνισε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε κλίμα ενότητας και καταστατικής νομιμότητας, υπογραμμίζοντας την καινοτομία στην εκλογική διαδικασία με τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης για την εκλογή όλων των μελών.

«Η διαδικασία εκλογής όλων των μελών σε επίπεδο ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ απευθείας από την εκλογική βάση, δηλαδή όλα τα εγεγραμμένα ενεργά μέλη, ακολουθείται για πρώτη φορά και είναι πρωτόγνωρη. Δείχνει ακριβώς τη μεγάλη σημασία που δίνει η ηγεσία της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκφραση της λαϊκής εντολής στα όργανα του κόμματος. Δεν ενισχύεται μόνο η ΝΔ ως κόμμα σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Γαβράς και πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι η αρχή για την ανάδειξη της ΝΔ ως κυρίαρχης πολιτικής δύναμης.

«Είμαστε σίγουροι ότι η ενεργοποίηση των μελών και της κοινωνίας θα είναι αυτή που θα αναδείξει τη ΝΔ ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην ελληνική κοινωνία. Έχει γίνει πια συνείδηση στους Έλληνες ότι μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη σταθερότητας και προοπτικής είναι η ΝΔ. Ο ελληνικός λαός, όποτε κληθεί θα εμπιστευτεί τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία τη βύθισε η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είπε ο κ. Γαβράς.

Όσον αφορά την υποψηφιότητά του τόνισε:

«Η αγάπη των στελεχών είναι η δύναμη που με καθοδηγεί ώστε να κάνουμε τη ΝΔ ακόμα πιο δυνατή και πιο μεγάλη και να παλέψουμε όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, για την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν στην Ηλεία».

Ο Γιώργος Χήνος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα.

“Σήμερα, που οι λαθρέμποροι της Ελπίδας των Ελλήνων αποχωρούν με τόσο παταγώδη τρόπο από τα τρομακτικά ψέματα, τα λάθη και τις παραλείψεις τους, είναι, όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, η πιο κρίσιμη ώρα. Υπό τις συνθήκες αυτές, θεώρησα υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα του Αύριο. Για το λόγο αυτό θα είμαι παρών στις εκλογές για τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής, φιλοδοξώντας να συμβάλλω με το δικό μου τρόπο και την προσωπική μου δυναμική στον αγώνα του Κυριάκου και της ΝΔ”, ανέφερε.

Όλη η επικαιρότητα