Ηλεία Πολιτική

ΝΟΔΕ Ηλείας: Νίκησε με διαφορά ο Γαβράς

Ακούστε το άρθρο

Με ποσοστό κοντά στο 60% επανεξελέγη στην προεδρία της ΝΟΔΕ Ηλείας ο Χρήστος Γαβράς, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων από την προχθεσινή εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Γαβράς συγκέντρωσε 1167 ψήφους έναντι 754 του έτερου υποψήφιου Γιώργου Χήνου, επικρατώντας στις πέντε από τις επτά κάλπες της Ηλείας. Ο κ. Χήνος βγήκε πρώτος μόνο στην κάλπη της Αμαλιάδας ενώ στην κάλπη των Κρεστένων ισοψήφησαν με 36 ψήφους ο καθένας.

Αναλυτικά

ΝΟΔΕ ΗΛΕΙΑΣ Γαβράς Χήνος
Πύργος 322 237
Ήλιδα 256 261
Ολυμπία 62 13
Κρέστενα 34 34
Ζαχάρω 185 75
Γαστούνη 80 33
Λεχαινά 228 100
Σύνολο 1163 754

Ο κ. Γαβράς εκδήλωσε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ψηφοφόρους για την επανεκλογή του, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας.

«Είμαι ικανοποιημένος από την αθρόα προσέλευση των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύει την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με σύμμαχο την κοινωνία, θα πορευτούμε όλοι για να αλλάξει σελίδα η χώρα στις επόμενες εκλογές και να βγει από το τέλμα στο οποίο μας έχουν οδηγήσει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στις εκλογές και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια για να έρθουν καλύτερες ημέρες για την Ηλεία και την Ελλάδα», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γαβράς.

Στο… νήμα η κάλπη του Πύργου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στην κάλπη της ΔΗΜΤΟ Πύργου, καθώς η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Γιώργος Καρβουνιάρης πήγαν ψήφο ψήφο μέχρι τέλους. Νικητής και νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πύργου αναδείχθηκε ο κ. Καρβουνιάρης με 268 ψήφους έναντι 266 της κας Παπαδοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», κατατέθηκε ένσταση επί του αποτελέσματος στην τοπική εφορευτική επιτροπή (ΤΕΦΕ), η οποία απορρίφθηκε, και την τελική απάντηση θα την δώσει η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (ΝΕΦΕ).

Νέος πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Ήλιδας αναδείχθηκε ο Θανάσης Φουντάς με 415 ψήφους έναντι 164 του κ. Κουρελή, στην κάλπη της ΔΗΜΤΟ Ανδραβίδας-Κυλλήνης επικράτησε ο Δημ. Μπρέζας με 204 ψήφους έναντι 132 του κ.Καραβούλια, ενώ στη ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως επανεξελέγη στην προεδρία η Γεωργία Γριβάκη με 163 ψήφους έναντι 83 του κ. Κουτσουρούπα.

Υπενθυμίζεται ότι σε Κρέστενα, Γαστούνη και Ολυμπία δεν στήθηκε κάλπη καθώς ήταν μόνο ένας υποψήφιος. Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κρεστένων παραμένει ο Γ. Τουρής, στη ΔΗΜΤΟ Ολυμπίας ο Π. Γιαννόπουλος και στη ΔΗΜΤΟ Πηνειού ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Ποιοι εκλέγονται στη ΝΟΔΕ Ηλείας

  1. Παναγιωτάρας Διονύσιος 552
  2. Βλάχος Χρήστος 418
  3. Δούφα Ιωάννα 390
  4. Χριστόπουλος Ιωάννης 382
  5. Παπανικολάου Νικόλαος 317
  6. Κωστοπούλου Ελισάβετ 292
  7. Τόλης Παύλος 272
  8. Κόρδας Αλέξης 271
  9. Ασημακοπούλου Ελένη 255

Όλη η επικαιρότητα