Ηλεία

ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ηλείας: «Γκάζι» για τις εκλογές

Ακούστε το άρθρο

Διευρυμένη συνεδρίαση με θέματα πολιτικής επικαιρότητας και τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από τη ΝΟΔΕ Ηλείας στα νέα γραφεία της στο κέντρο του Πύργου, έναντι των δικαστηρίων. Επιπλέον, με στόχο τη διεύρυνση του κόμματος στο νομό που έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό, εντάχθηκαν άτομα που θα αναλάβουν σημαντικά καθήκοντα.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στάθηκε στο χαρακτήρα της συνάντησης που ήταν κατά το ήμισυ οργανωτικός, συζητώντας για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη που στόχο θα έχουν την γνωριμία του με τον κόσμο της Ηλείας. Επιπλέον, παρουσίασε τα μέλη που θα συμμετέχουν στη διεύρυνση του κόμματος στην Ηλεία, με το Διαμαντή Καρασούλα να τοποθετείται στον Τομέα Προστασίας του Πολίτη, το Διονύση Κωνσταντόπουλο να αναλαμβάνει αυτόν της Δημοσίας Τάξεως, ενώ στη γραμματεία αυτοδιοίκησης συμπεριλήφθηκε ο Νίκος Ψυχογιός.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ Κώστας Τζαβάρας αναφέρθηκε στην έναρξη νέας φάσης  πολιτικής και οργανωτικής δράσης για το κόμμα στο νομό. Εστίασε στο άνοιγμα των κομψών γραφείων του κόμματος, που συμπίπτουν με την έναρξη ενός αγώνα που θα πρέπει να δοθεί σε όλα τα πεδία και επίπεδα της κοινωνίας, με τη συνείδηση ότι πρόκειται για αγώνα επιβίωσης των δημοκρατικών και παραγωγικών δυνάμεων που απειλούνται από το ολοκληρωτικό καθεστώς που επικρατεί στη χώρα. «Η πρόκληση για τη ΝΔ έχει χαρακτηριστικά ιστορικής αναγέννησης του τόπου, που περνάει «θανάσιμη απειλή». Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης φθίνει συνεχώς και το κοινοβούλιο έχει μετατραπεί σε «προεκλογικό μπαλκόνι παροχών»», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας. Δεν παρέλειψε όμως και να μιλήσει για την εξαπάτηση που πήγε να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός στον Ιερώνυμο, τονίζοντας πως οι κληρικοί πληρώνονται μέσω σύμβασης που είχε γίνει νόμιμη με το νόμο 1731 του 1939, όπου το δημόσιο πήρε μεγάλο τμήμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και σε αντάλλαγμα αυτής ανέλαβε να πληρώνει τους μισθούς κληρικών. Τέλος, κάλεσε όσους επιθυμούν να δείξουν την αντίθεσή τους προς την τωρινή πολιτική, να υποστηρίξουν τον αυριανό -όπως είπε- πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τομεάρχης του κόμματος στην Ηλεία Γεώργιος Κακούρης χαρακτήρισε τα νέα γραφεία ως την «καρδιά του κόμματος» στην πόλη του Πύργου, ενώ εστίασε και στη σημαντικότητα κάθε εκλογικής μάχης που ακολουθεί.

Όλη η επικαιρότητα