Κόσμος

Νόμιμη και για… ψυχαγωγικούς λόγους η κάνναβη στην Αλάσκα

nomimi_kai_gia._psyhagogikoys_logoys_i_kannavi_stin_alaska.jpg

Η νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση τέθηκε σε ισχύ στην Αλάσκα, στο βορειότερο άκρο των ΗΠΑ. 

Από την Τρίτη τα πρόσωπα ηλικίας 21 ετών και άνω μπορούν να διατηρούν νόμιμα 28 γραμμάρια μαριχουάνας και να καλλιεργούν έξι φυτά μαριχουάνας στα σπίτια τους.

Όπως ανακοίνωσε η πολιτεία, η ιδιωτική κατανάλωση είναι απολύτως νόμιμη για τους ενήλικες, αλλά εξακολουθεί να είναι παράνομη στους δημόσιους χώρους.

Οι κάτοικοι της Αλάσκας έχουν το δικαίωμα να καλλιεργούν τη δική τους μαριχουάνα, να λαμβάνουν ή να παραχωρούν μέχρι 28 γραμμάρια κάνναβης, αλλά απαγορεύεται η πώληση χωρίς ειδική άδεια.

Η μαριχουάνα παραμένει παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά 23 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς, ενώ άλλες 40 πολιτείες έχουν χαλαρώσει το νομικό πλαίσιο που αφορά τη χρήση της. 

Η πολιτεία της Αλάσκας με αυτήν την απόφαση ακολουθεί τις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, ενώ από την 1η Ιουλίου του 2015 τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει το Όρεγκον.

Στα μέσα Δεκεμβρίου οι πολιτείες της Οκλαχόμα στον αμερικανικό Νότο και της Νεμπράσκα στα κεντρικά προχώρησαν σε καταγγελία προς το Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της γειτονικής πολιτείας του Κολοράντο, κατηγορώντας τις εκεί πολιτειακές αρχές ότι άνοιξαν ένα «επικίνδυνο παράθυρο» για τον έλεγχο των ναρκωτικών.

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα