Life

«Νομίζω ότι σόκαρα πολύ κόσμο»: Η ιστορία πίσω από το «γυμνό» φόρεμα της Σερ

Το 1974 η εντυπωσιακή τραγουδίστρια εμφανίστηκε στο Met Gala αγκαζέ με τον σχεδιαστή Bob Mackie, οποίος είχε την έμπνευση να τη γδύσει ντύνοτάς την. Και κάπως έτσι γράφτηκε ιστορία στις αξέχαστες εμφανίσεις διασήμων.
Ακούστε το άρθρο

«Ποτέ δεν φοβήθηκε» σχολιάζει ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας, Μπομπ Μακί, που έχει ντύσει το μισό Χόλιγουντ και μεγάλες σταρ όπως οι Μαρλέν Ντίτριχ, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Τίνα Τάρνερ και Νταϊάνα Ρος.

«Κανείς δεν φοράει ένα «γυμνό» φόρεμα όπως η Cher» συνεχίζει.

Διασημότητες όπως η Rose McGowan, η Rihanna και η Megan Fox έχουν γίνει πρωτοσέλιδα με σχεδόν γυμνές εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το διάφανο, φτερωτό φόρεμα του Bob Mackie από το Met Gala του 1974 της θεάς της pop παραμένει αξεπέραστο.

Σε μια νέα συνέντευξη στο Town & Country, ο Mackie είπε ότι η Cher, που σήμερα είναι 76 ετών, επέμενε να φορέσει το τολμηρό look στο Met, χωρίς να υπολογίζει τον ενδυματολογικό κώδικα.

«Ποτέ δεν πτοήθηκε από οτιδήποτε της φόρεσα», είπε. «Ήταν απλά καταπληκτική».

Δείτε τη Σερ να μιλάει για εμφανίσεις της που έγραψαν ιστορία:

Στην πραγματικότητα, η Cher λάτρεψε τόσο πολύ το συγκλονιστικό outfit, που αργότερα το φόρεσε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time.

Ο Mackie δημιούργησε επίσης την εξίσου σκανδαλώδη μαύρη εμφάνιση με παγιέτες που φόρεσε η σούπερ σταρ στα Όσκαρ του 1986, η οποία περιλάμβανε ένα μικροσκοπικό crop top, μια χαμηλοκάβαλη φούστα και ένα πανύψηλο headpiece με φτερά.

«Μέχρι τότε, είχε κάνει πολλές ταινίες, αλλά έκανε πολύ άδοξες ταινίες όπου υποδυόταν κανονικούς ανθρώπους», είπε ο Mackie. «Ήθελε να φορέσει κάτι διασκεδαστικό. Ένιωθε πολύ άνετα μέσα στο πετσί της» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Mackie δημιούργησε πολλές από τις εμφανίσεις της τραγουδίστριας του «Believe» ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν το δίδυμο, η τραγουδίστρια και ο σχεδιαστής, γνωρίστηκε στο πλατό του «The Carol Burnett Show» ενώ ήταν και οι δύο στα 20 τους.

«Η Cher ήρθε και είπε, “είσαι τόσο νέος. Όλοι όσοι δουλεύουν μαζί μας είναι τόσο μεγάλοι. Είναι πάνω από 30», δήλωσε στο Town & Country. «Είπα, “λοιπόν, δεν είμαι πάνω από 30 ακόμα, αλλά κοντεύω να φτάσω εκεί”… Πριν το καταλάβω, με καλούσαν να δουλέψω όπου έπαιζε εκείνη. Εκείνη με ζήτησε».

YouTube

Είναι ακόμα και σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της τραγουδίστριας του «Strong Enough».

«Είχε την πιο όμορφη φιγούρα και δέρμα και έμοιαζε διαφορετική από τον μέσο όρο των ποπ σταρ εκείνης της εποχής. Τα περισσότερα κορίτσια που ήταν δημοφιλή ήταν όλα ξανθά, και είχαν φακίδες, και υπήρχε η Cher με τα μακριά, ίσια μαλλιά της», θυμάται ο σχδιαστής.

YouTube

«Σας λέω, μέσα σε λίγους μήνες, κάθε νεαρή κοπέλα στην Αμερική είχε μακριά, ίσια μαλλιά με χωρίστρα στη μέση. Όλος ο κόσμος άλλαξε μετά την Σερ».

Ο μαέστρος της μόδας δεν ήταν εξίσου εγκωμιαστικός όταν η συζήτηση στράφηκε στη σύγχρονη σταρ του στυλ (και θαυμάστρια της Cher) Kim Kardashian, η οποία έγινε viral φορώντας το φόρεμα «Happy Birthday, Mr. President» της Marilyn Monroe – το οποίο ο Mackie βοήθησε να σχεδιαστεί ενώ εργαζόταν με τον Jean Louis – στο Met Gala του 2022.

«Όταν άκουσα ότι επρόκειτο να το φορέσει, σκέφτηκα: “Ω, κανείς δεν θα έπρεπε να φοράει αυτό το φόρεμα. Θα έπρεπε να βρίσκεται σε ένα μουσείο”», δήλωσε στο T&C, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες δηλώσεις του σχετικά με την πολωτική στιγμή στο κόκκινο χαλί.

Δείτε τις εμφανίσεις της Σερ που σχεδίασε ο Bob Mackie:

Όλη η επικαιρότητα