ΝΟΠ για το Κολυμβητήριο: «Δεν θα επιτρέψουμε να στερηθεί ούτε ένα παιδί την κολύμβηση!»

Ο κύβος, ώστε η κολύμβηση να επιστρέψει στον Πύργο, ερρίφθη καθώς το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το κολυμβητήριο στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας, κάτι το οποίο είναι επιτακτική ανάγκη ειδικά από τη στιγμή που το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας παραμένει κλειστό και κανείς δε γνωρίζει μέχρι πότε.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πύργου, ο παλαιότερος σύλλογος της Ηλείας στην κολύμβηση, παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου – ενημέρωση στο υπό ανακατασκευή κολυμβητήριο του Πύργου, με θέμα την επαναλειτουργία του αλλά και τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος, προκειμένου αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά.

Σε αυτήν, το «παρών» έδωσε ο Πρόεδρος του ΝΟΠ, Πραξιτέλης Αναστασόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ομάδας Παναγιώτης Λίγκας και ο Έφορος Αγωνιστικής, Κωνσταντίνος Δούφας.

«Να επισπευστούν οι διαδικασίες»

Ο Πραξιτέλης Αναστασόπουλος αφού πρώτα αναφέρθηκε στην ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Πύργου, έκανε μια μίνι αναδρομή στο τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής με το κολυμβητήριο και στάθηκε ιδιαίτερα στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, προκειμένου «κανένα παιδί από εδώ και στο εξής να μην στερηθεί την κολύμβηση», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ζήτησε δε, από τη Δημοτική Αρχή να επισπεύσει τις διαδικασίες λειτουργίας του.

 Ο Πρόεδρος του ΝΟΠ, δήλωσε αναλυτικά τα εξής:

«Ο Ναυτικός Όμιλος Πύργου υπάρχει από το 1978 στον χώρο της κολύμβησης, μετρά δηλαδή 42 χρόνια ύπαρξης και έχει διδάξει κολύμβηση στο Νομό Ηλείας αρκετές γενιές.

Δυστυχώς είμαστε στο χώρο όπου μεγάλωσαν πολλά παιδιά και γυμνάστηκαν στο κολυμβητήριο. Κάναμε έναν αγώνα πριν το κλείσουν το κολυμβητήριο, γιατί πραγματικά το έκλεισαν, διότι έγιναν καταγγελίες με σκοπό να κλείσει, με σκοπό την απαξίωση του και την εγκατάλειψή του από τις δημοτικές αρχές, με αποτέλεσμα στο τέλος να κλείσει. Επανήλθαμε το 2012, τότε που άνοιξε και το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας, υπήρχαν λόγοι δηλαδή που ήθελαν να κλείσει το κολυμβητήριο του Πύργου.  Ήμασταν έτοιμοι για την ανακατασκευή τότε με δωρεές ιδιωτών προς το Ν.Ο.Π. και το κολυμβητήριο του Πύργου, διότι το αγαπούσε ο κόσμος το κολυμβητήριο, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Έπεσε τότε και η περίοδος με τα σκουπίδια, όπου γινόταν χαμός στο Στάδιο και το 2015 με επαφές που είχε ο Ν.Ο.Π. με τη Γ.Γ.Α. κατάφερε τη χρηματοδότηση αυτού του έργου που γίνεται τώρα. Αγωνιστήκαμε και βοηθήσαμε στην υλοποίηση του έργου, όλη τη γραφειοκρατία που χρειάστηκε μέχρι την ανάδειξη του αναδόχου.

Το Συμβούλιο του Ν.Ο.Π. αποτελείται αυτή τη στιγμή από 7 άτομα, που είναι παλιοί κολυμβητές. Αγαπάμε το άθλημα, γι’ αυτό το συνεχίζουμε και θέλουμε η κολύμβηση στο Νομό Ηλείας να αλλάξει νοοτροπία. Χάθηκαν γενεές κολυμβητών, έγινε ζημιά 10 χρόνια τώρα, γιατί ο Ν.Ο.Π. ήταν σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, ακόμα και σε παγκοσμίως. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγίνει το ίδιο, δεν θα στερηθεί ούτε ένα παιδί την κολύμβηση στο νομό μας τη στιγμή που έχουμε 2 κολυμβητήρια. Είναι ντροπή αυτό πλέον.

Θα βοηθήσουμε τη Δημοτική Αρχή του Πύργου να λειτουργήσει ομαλά το κολυμβητήριο χωρίς παρατράγουδα όπως είχαν γίνει με τους παλαιότερους και να προσελκύσουμε όλους τους πολίτες του νομού και με τη βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας να έρθουν όλα τα παιδιά να κολυμπήσουν.

Και να ξέρετε κάτι, το 2019 φέραμε τη Γ.Γ.Α. στον Πύργο με δικές μας πρωτοβουλίες με σκοπό να βοηθήσει όλο το Στάδιο. Δεν προλάβαμε όμως διότι μεσολάβησαν και οι εκλογές. Αυτή τη στιγμή, επειδή έχουμε ως φιλικό σωματείο τον Επειό και πηγαίνουν στην Αμαλιάδα, με κίνδυνο τη ζωή τους στην Πατρών-Πύργου, αθλητές να κολυμπήσουν, αθλητές που θέλουν μόρια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, πρωταθλητές Ν. Ελλάδας και αθλητές που ανήκουν στους επίλεκτους του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», καλούμε το Δήμαρχο Πύργου να επισπεύσει τις διαδικασίες λειτουργίας του κολυμβητηρίου για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, διότι έχει κλείσει και το κολυμβητήριο Ήλιδας και είναι άγνωστο το πότε θα ανοίξει ξανά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και τα δύο κολυμβητήρια».