Ηλεία

Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου: Επιστρέφουν τέσσερις επικουρικοί ιατροί

Ενδυναμώνεται άμεσα η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, αφού όπως έγινε γνωστό, επιστρέφουν σε αυτή τέσσερις (4) επικουρικοί ιατροί και συγκεκριμένα δύο (2) Νεφρολόγοι, ενας (1) Καρδιολόγος και ένας (1) Ακτινολόγος.

Για τους τρεις (3) πρώτους ήδη έχουν δημοσιευτεί οι αποφάσεις διορισμού τους, ενώ για τον Ακτινολόγο σχετική απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα, με δεδομένο ότι η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας ήδη έχει φτάσει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Οι συμβάσεις των δύο (2) Νεφρολόγων και του Καρδιολόγου είχαν ολοκληρωθεί στις 30-11-2019 και η αμοιβή τους καταβαλλόταν μέχρι τότε με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρά τη στενότητα των διαθέσιμων οικονομικών πόρων και το σφιχτό προϋπολογισμό  που διαχειριζόμαστε βρέθηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις και οι τρεις (3) ιατροί παραμένουν ουσιαστικά με το νοσοκομείο να αναλαμβάνει πλέον τα έξοδα μισθοδοσίας.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε ένα γιατρό, πολύ δε περισσότερο όταν στελεχώνουν ζωτικής σημασίας κλινικές ή τμήματα του Νοσοκομείου».

Όλη η επικαιρότητα