Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Αδρανοποιούνται «ζωτικά όργανα» της λειτουργίας του…

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού, αφού όπως αναφέρουν σε υπόμνημά τους, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου (το απέστειλαν προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ), σχεδόν όλες οι κλινικές του ιδρύματος έχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρούς και κάποιες από αυτές κινδυνεύουν ακόμη και με «λουκέτο»!

Αναλυτικά στο υπόμνημα τους οι εργαζόμενοι τονίζουν, τα προβλήματα της παθολογικής κλινικής, της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, της Καρδιολογικής Κλινικής και της Μονάδας  Εμφραγμάτων, της Ουρολογικής κλινικής, καθώς και της Ψυχιατρικής Κλινικής και ζητούν την άμεση επίλυση της υποστελέχωσης των τμημάτων του νοσοκομείου με προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό.

Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε ότι προτείνουν την λειτουργία της Παθολογικής κλινικής, όσον αφορά τις κλίνες, μόνο με όσες προβλέπει ο οργανισμός, δηλαδή 38, ενώ για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, προτείνουν την άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων, για να μην φτάσει η Μονάδα να έχει την τύχη της Παθολογικής Κλινικής.

Το υπόμνημα των εργαζομένων

«Έπειτα από δύο χρόνια λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου με δυο μόνιμα μετακινημένους ιατρούς, έναν από την πρωτοβάθμια και συγκεκριμένα από το ΚΥ Ανδρίτσαινας και έναν από το νοσοκομείο Αμαλιάδας και μαζί με αυτούς ιατρούς επισκέπτες για να καλύψουν τις εφημερίες του κάθε μήνα, μη έχοντας ακριβή γνώση των περιστατικών, καθώς από την μια εφημερία στην επόμενη υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον δύο η κ περισσότερων ημερών, πολλές φορές μάλιστα οι ασθενείς ξεπερνούσαν τους 80 ή και τους 90, επειδή η λειτουργία της κλινικής κατά αυτόν τον τρόπο κρίνεται μάλλον επισφαλής τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους εφημερεύοντες ιατρούς, προτείνουμε την λειτουργία της Παθολογικής κλινικής όσον αφορά τις κλίνες, μόνο όσες προβλέπει ο οργανισμός δηλαδή 38 κλίνες , επίσης τρίμηνη μετακίνηση των ιατρών που μέχρι σήμερα κάνουν εφημερίες στο νοσοκομείο με αποκλειστική απασχόληση στο νοσοκομείο Πύργου. Τοποθέτηση Διευθυντή κλινικής ο οποίος θα κάνει τις λιγότερες δυνατόν εφημερίες και θα έχει την εποπτεία όλων των ασθενών και θα είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση των συνοδών ασθενών καθώς και για τα εξιτήρια.

Επίσης για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχουμε να αναφέρουμε ότι αυτή την στιγμή λειτουργεί με την Διευθύντρια και ένα μόνιμο ιατρό επιμελητή και δυο επικουρικούς, οι οποίοι υπηρετούν ως επικουρικοί εδώ και οκτώ χρόνια και ποτέ δεν έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τους και σήμερα το νοσοκομείο κινδυνεύει να μείνει χωρίς τους ιατρούς αυτούς καθώς προτίθενται πλέον να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς άλλων νοσοκομείων σε όμορους νομούς και η διευθύντρια ανά πασά στιγμή μπορεί να υποβάλει την παραίτηση της καθώς εδώ και ένα χρόνο έχει όλες τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση αντιλαμβάνεστε λοιπόν τον κίνδυνο της αναστολής και την περιπέτεια που θα μπει το νοσοκομείο. Προτείνουμε λοιπόν την άμεση προκήρυξη των θέσεων αυτών για να μην φτάσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να έχει την τύχη της Παθολογικής Κλινικής. Επίσης να σας υπενθυμίσω όπως καλά θα γνωρίζεται ότι χωρίς επιστημονική επάρκεια σε δημόσιο φορέα δεν μπορεί να λειτουργεί και ιδιωτική Μονάδα τεχνητού νεφρού και μάλιστα σε απόσταση μεγαλύτερη των είκοσι χιλιομέτρων.

Καρδιολογική Κλινική και Μονάδα Εμφραγμάτων: Λειτουργία κλινικής με ανάπτυξη 18 κλινών και Καρδιολογική Μονάδα με πέντε κλίνες επείγοντα με καθημερινή 24ωρη κάλυψη  και λειτουργία εξωτερικών ιατρείων. Με δυο Μόνιμους ιατρούς συν έναν επειγοντολόγο, συν την συνεισφορά ενός ιδιώτη ιατρού. Η παραίτηση της Διευθύντρια για συνταξιοδότηση καθώς και η αποχώρηση του επιμελητού τους προηγούμενους μήνες για άλλη νοσηλευτική μονάδα χωρίς να έχουν καλυφθεί μέχρι σήμερα   έφερε το τμήμα της καρδιολογικής σε πολύ δυσχερή θέση και καθιστά την λειτουργία του τμήματος δύσκολη.

Ζητούμε την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων  για να συνεχίσει την λειτουργία του το καρδιολογικό τμήμα και να μην κινδυνεύσει με αναστολή.

Ουρολογική κλινική: υπό διάλυση από πέρσι το καλοκαίρι καθώς μόνο με δυο ιατρούς δεν βγαίνουν οι εφημερίες  ούτε του μισού μηνά τις υπόλοιπες μέρες διακομιδές στην Πάτρα για απλά ουρολογικά προβλήματα. Άμεση προκήρυξη θέση Διευθυντή για να μπορέσουμε να προβούμε σε προκήρυξη για μια θέση για έναν επικουρικό ιατρό.

Ψυχιατρική Κλινική: λειτουργία ψυχιατρικής κλινικής , Ξενώνας Ψυχαργως, Εξωτερικά Τακτικά Ιατρεία 3 μέρες την εβδομάδα με την ουρά στα ραντεβού να φτάνει στο τρίμηνο  επιφορτισμένοι με φακέλους ΚΕΠΑ πιστοποιητικά διορισμών για όλους και για όλα, εισαγγελικές παραγγελίες, και επείγοντα περιστατικά καθ’ όλη την εβδομάδα με μόνο τρεις ιατρούς σε ένα νευραλγικό τμήμα οι οποίοι ιατροί δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις εφημερίες του μηνά και οι υπόλοιπες εφημερίες καλύπτονται από γενικούς ιατρούς. οι τρεις ιατροί  δεν μπορούν όχι μόνο να πάρουν τις αδεείς τους αλλά ούτε να αρρωστήσουν. Ζητούμε λοιπόν άμεσα να καλυφθεί η μια οργανική θέση που έχει απομείνει.

Τέλος θα ήθελα να θέσω υπόψη σας ότι όλες οι παραπάνω κλινικές δεν εξυπηρετούν μια πόλη αλλά ένα ολόκληρο νομό με πληθυσμό 160 χιλιάδες κόσμο, και οι ελλείψεις δεν είναι μόνο αυτές, αυτές κατά την άποψη μας είναι οι άμεσα επείγουσες οι οποίες θα έπρεπε ήδη να έχουν καλυφθεί.

Ζητούμε την άμεση επίλυση της υποστελέχωσης των τμημάτων του νοσοκομείου με προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό.

Για την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου                                       

Η πρόεδρος  Σαραντοπούλου Α.                     

Για τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

Ο Πρόεδρος Γεωργίου Ιωάννης».

Όλη η επικαιρότητα